Vatican – Poluarea, unul dintre pacatele moderne

0
355

Biserica Catolica a realizat o lista a pacatelor capitale ale societatii moderne, printre care se numara poluarea, manipularea genetica si inechitatea sociala, imformeaza AFP.

„Daca in trecut pacatul avea o dimensiune mai degraba personala, astazi acesta are mai mult o rezonanta sociala, din cauza fenomenului globalizarii””, a declarat, pentru L”Osservatore Romano, Gianfranco Girotti, responsabil al Penitentieriei apostolice, unul dintre cele trei tribunale ale Bisericii Catolice, care se ocupa de chestiunile ce tin de constiinta. In interviul acordat jurnalului oficial al Vaticanului, Girotti a declarat ca „atentia acordata pacatului este mai importanta in prezent decat era altadata, din cauza repercusiunilor care sunt mai mari si mai devastatoare””.

INCALCARI. „Exista diferite sectoare in care se remarca anumite comportamente vinovate de incalcarea drepturilor individuale si sociale””, a subliniat Girotti, amintind de ecologie si de poluarea mediului sau de inegalitatile sociale si economice – „saracii devin si mai saraci, iar bogatii devin mai bogati””. Girotti a mai amintit printre pacatele moderne de „bioetica, unde nu putem sa nu denuntam mai multe incalcari ale drepturilor fundamentale ale naturii umane, prin intermediul experimentelor, manipularilor genetice, ale caror rezultate nu pot fi controlate””. In iunie 2007, cardinalul Renato Martino a prezentat documentul „Indrumari pentru asistenta pastorala a drumurilor””, emis de Consiliul Pontifical pentru Pastorala Migrantilor si Itinerantilor, unde se indica faptul ca „si o depasire periculoasa poate constitui o ocazie de a pacatui””, denuntand „insultele, blasfemiile, gesturile nepoliticoase si lipsa politetii””. Biserica Catolica a inclus pe lista celor sapte pacate capitale moderne: lenea, mandria, lacomia, desfranarea, avaritia, mania si invidia.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.