Array

VEZI Unde vor fi create noi piste de biciclete in Cluj

VEZI Unde vor fi create noi piste de biciclete

Proiectul municipalitatii pentru crearea unei retele cu peste 50 de statii self-service de inchiriere biciclete este inca in procedura de evaluare. Prin aceasta investitie, estimata la un milion de euro, clujenii ar urma sa aiba la dispozitie pe langa statiile de biciclete inca 46 de kilometri de trasee si piste pentru biciclisti.

Biciclistii se vor putea plimba prin toate cartierele Clujului dupa implementarea proiectului european pentru crearea unei retele de statii de self-service de biciclete, plan ce presupune si noi trasee ciclourbane. Propunerea este de a extinde pistele de biciclisti pe 98 de strazi din municipiul Cluj-Napoca.

Astfel, cele mai multe strazi implicate in acest proiect vor fi in cartierul Marasti – 24 de artere:  Rosiori, Henri Barbusse, Rasaritului, Fabricii, Anina, Inului, Papai Ferenc de Pariz, Fabricii de zahar, Campina, Ialomitei, Teleorman, Dambovitei, Tribunu Vladutiu, Molnar Piuaru, Aurel Vlaicu, Siretului, Muresului, Intre Lacuri, Nirajului, Streiului, Oltului, Dunarii, Jiului, Mesterul Manole, urmat de Zorilor – 16 artere: Piezisa, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Pastorului, Remetea, Pajistei, Mestecenilor, Ciresilor, Colibita, Louis Pasteur, Zorilor, Viilor, Gh. Dima, Lunii, Padurii, Meteor, Observatorului.

Piste noi si in Parcul Feroviarilor

De asemenea, vor fi create piste si trasee pentru biciclisti si pe Aleea Garbau, Aleea Rucar, Ravasului, Ion Mester, Izlazului, Mogosoaia, Grigore Alexandrescu, Bucium, Primaverii, Calea Floresti in Manastur, strazile Romulus Vuia, 11 Octombrie, Trambitasului, Vanatorului, Baia Mare, Serpuitoare din cartierul Gruia, strazile Fabrica de Chibrituri, Dragos Voda, Maramuresului, Giordano Bruno, Partizanilor, Lombului, Corneliu Coposu, Tudor Vladimirescu din Dambul Rotund, dar si Piata Abator, Anton Pann, Parcul Feroviarilor, Patriciu Barbu, P-ta 1848.

Pata Rat va avea piste pentru biciclisti

In Gheorgheni, noile trasee vor fi realizate pe strazile Aurel Suciu, Actorului, Carbunarilor, Bistritei, L. van Beethoven, Ariesului, Artelor, P-ta Fraternitatii. Nu au fost uitate nici zonele mai periferice cum sunt strazile Cantonului, Pata Rat sau Calea Someseni, pentru biciclistii mai indrazneti.

In zona centrala, strazile incluse in acest proiect sunt Horea si Constanta, Croitorilor, Somesului si Lalelelor din zona Piata Mihai Viteazu. In plus, vor fi create piste noi si pe artere mai circulate cum sunt Motilor, Clinicilor, Uzinei Electrice, Ilie Macelaru, Mioritei, Moldovei.
Pe langa aceste noi piste, proiectul isi propune sa realizeze si 51 de statii intermodale pe traseul Floresti – Cluj-Napoca – Apahida. Clujenii vor putea sa preia bicicletele din aceste puncte folosind un card si sa le depoziteze la o alta statie, dupa ce le utilizeaza. In final, vor rezulta 33,03 de kilometri de piste de biciclete la comun cu autovehiculele si inca 13,06 de kilometri de piste realizate separat.

Inca o saptamana de evaluare

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca au declarat ca intr-o saptamana vor primi un raspuns din partea evaluatorilor independenti cu privire la documentatia proiectului. “Dupa ce evaluatorii formuleaza raspunsul care am inteles ca e pozitiv si il trimit catre Agentia de Dezvoltare Regionala, vom intra in faza de precontractare”, a explicat seful Serviciului Relatii comunitare si turism, Ovidiu Cimpean.

Proiectul este inclus in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, creat pentru localitatile din Zona Metropolitana Cluj, iar municipalitatea spera ca acesta sa fie implementat pana la finalul lui 2012.

Alexandra Pacurar

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,541FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente