Viata pe Terra vine din spatiu?

  Viata pe Terra vine din spatiu?
  Viata pe Terra vine din spatiu?

  Un grup de cercetatori britanici afirma ca au descoperit in atmosfera inalta a Pamantului o sfera de metal microscopica continand materie organica. Ei considera ca sfera ar fi fost trimisa pe Pamant de o civilizatie extraterestra pentru a „insamanta” planeta noastra, informeaza slate.fr (21 februarie).

  Misterioasa sfera a fost fotografiata expulzand o substanta biologica care ar fi, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Sheffield si de la Centrul de astrobiologie al Universitatii Buckingham, material genetic.

  Printre cele mai frecvente teorii lansate pentru a explica existenta acestei sfere este cea care ii atribuie origine extraterestra si scopul presupus este aducerea materialului viu pe Terra – teoria Panspermiei, teorie sustinuta de mai multi ani de cercetatori de renume, printre care astrofizicianul Carl Sagan si laureatul premiului Nobel Francis Crick, descoperitorul structurii ADN-ului.

  Potrivit coordonatorului echipei care a descoperit sfera, profesorul Milton Wainwright, sfera are dimensiunile firului de par uman, cu filamente la exterior si material biologic in centru. La analiza cu raze X s-a constatat ca sfera e compusa in principal din titan cu urme de vanadiu.

  Sfera a fost descoperita de un balon la 27 Km altitudine, in cadrul unor cercetari care aveau ca scop recuperarea unor particule venind din spatiu, pentru a gasi dovezi ca organisme vii microscopice ajund tot timpul pe Pamant. Cercetatorii arata ca sfera a lovit balonul, ceea ce arata ca venea din spatiu, pentru ca daca ar fi venit de pe Pamant nu s-ar fi deplasat cu o asemenea viteza la revenire si impactul nu ar fi fost atat de evident.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *