Viata pe Terra vine din spatiu?

  0
  543
  Viata pe Terra vine din spatiu?
  Viata pe Terra vine din spatiu?
  Viata pe Terra vine din spatiu?

  Un grup de cercetatori britanici afirma ca au descoperit in atmosfera inalta a Pamantului o sfera de metal microscopica continand materie organica. Ei considera ca sfera ar fi fost trimisa pe Pamant de o civilizatie extraterestra pentru a „insamanta” planeta noastra, informeaza slate.fr (21 februarie).

  Misterioasa sfera a fost fotografiata expulzand o substanta biologica care ar fi, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Sheffield si de la Centrul de astrobiologie al Universitatii Buckingham, material genetic.

  Printre cele mai frecvente teorii lansate pentru a explica existenta acestei sfere este cea care ii atribuie origine extraterestra si scopul presupus este aducerea materialului viu pe Terra – teoria Panspermiei, teorie sustinuta de mai multi ani de cercetatori de renume, printre care astrofizicianul Carl Sagan si laureatul premiului Nobel Francis Crick, descoperitorul structurii ADN-ului.

  Potrivit coordonatorului echipei care a descoperit sfera, profesorul Milton Wainwright, sfera are dimensiunile firului de par uman, cu filamente la exterior si material biologic in centru. La analiza cu raze X s-a constatat ca sfera e compusa in principal din titan cu urme de vanadiu.

  Sfera a fost descoperita de un balon la 27 Km altitudine, in cadrul unor cercetari care aveau ca scop recuperarea unor particule venind din spatiu, pentru a gasi dovezi ca organisme vii microscopice ajund tot timpul pe Pamant. Cercetatorii arata ca sfera a lovit balonul, ceea ce arata ca venea din spatiu, pentru ca daca ar fi venit de pe Pamant nu s-ar fi deplasat cu o asemenea viteza la revenire si impactul nu ar fi fost atat de evident.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.