Videanu a prelungit pe furis contractul cu REBU

  Videanu a prelungit pe furis contractul cu REBU * Primarii PSD si PNL vor sa scoata REBU-PD din joc

  Primarul general Adriean Videanu a prelungit pana in 2011 contractul cu REBU, printr-un act aditional incheiat pe furis in 26 iunie a.c.. Aceasta metoda, devenita practica de succes in mandatul predecesorilor sai, a fost mostenita de Videanu si utilizata in rezolvarea tuturor contractelor incheiate fara licitatie – cum este cel pentru parcarile DALI. Anuntul privind recentul act aditional a fost facut ieri de actualul director al REBU Bucuresti, Mircea Raicu, intr-o conferinta de presa ce s-a dorit replica la cea organizata cu o ora inainte de Andrei Chiliman. Edilul isi declara despartirea definitiva de REBU, dupa ce contractul de 10 ani ar fi expirat sambata, si anunta organizarea la nivelul sectorului a unei licitatii pentru alegerea altei firme.

  REBU, inca cinci ani fara licitatie

  Adriean Videanu a „omis” sa prezinte public actul aditional de prelungire a contractului de salubrizare cu REBU, desi intalniri cu presa a avut destule in ultima luna si jumatate, momente in care a mimat veridic „transparenta decizionala la nivelul Primariei Capitalei”. Edilul l-a lasat pe directorul firmei REBU sa explice decizia parafata in urma cu aproape doua luni. In ciuda incercarii de a-si sustine seful de partid, Raicu nu a reusit sa fie convingator in fata intrebarii firesti pe care i-am adresat-o, cea referitoare la evitarea licitatiei. „Am semnat acel act aditional pentru ca a aparut Legea 246, care impune elaborarea, la nivelul municipiului, a unei strategii globale de desfasurare a serviciului de salubritate. De aceasta parelungire a contractului nu a beneficiat numai REBU, ci toate celelalte societati de salubrizare care opereaza pe teritoriul Capitalei. Anul 2011 este o data maximala, in Hotararea Consiliului General se prevede ca prelungirea se face pana la elaborarea strategiei”, a declarat Raicu.

  Andrei Chiliman a declarat, la conferinta de presa, ca nu recunoaste noul contract: „Disperarea suspecta a primarului general de a mentine REBU pe orice cai l-a impins la o serie de acte care, din punct de vedere juridic, sunt lovite de nulitate. Daca au prelungit un contract, nu am nimic impotriva”

  Doua firme de gunoi in Sectorul 1

  „Incepand cu 18 august, REBU nu mai are contract de salubritate cu Primaria Sectorului 1, iar de duminica, curatenia stradala va fi asigurata, pana la licitatie, de doua societati specializate, stabilite prin negociere directa, care vor lucra pe doua zone in care am impartit sectorul. Astazi (joi – n.red.) peste douazeci de societati s-au prezentat la negocieri, la Primarie”, a precizat Chiliman. Edilul nu a putut nominaliza vreuna dintre firmele inscrise la licitatie, precizand ca acest aspect nu il intereseaza.

  Chiliman a precizat ca REBU a intentat proces Primariei Sectorului 1, iar directorul juridic al administratiei locale, Alexandru Moldoveanu, a admis ca, pana la solutionarea acestuia in instanta nu va putea fi organizata licitatia pentru alegerea firmei care sa se ocupe de curatenia stradala.

  Citeste articolul Videanu a prelungit pe furis contractul cu REBU integral in Ziua

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *