Array

Viscri: Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) – primul maraton de bicicleta

Viscri: Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) – primul maraton de bicicleta
Viscri: Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) – primul maraton de bicicleta

Fundatia ADEPT Transilvania, in parteneriat cu NoMad Merida CST, anunta startul primului maraton de mountain bike pe trasee construite special pentru biciclete, in zona Sighisoarei. Startul are loc sambata 26 iulie, ora 11.00, in satul Viscri, comuna Bunesti, din judetul Brasov.

Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) este un concurs potrivit atat ciclistilor profesionisti, cat si amatorilor. Concurentii vor avea de parcurs un traseu de 50 de kilometri, o mare parte desfasurandu-se pe traseul construit de Fundatia ADEPT in cadrul proiectului ”Descopera Tarnava Mare pe bicicleta”, in parteneriat cu organizatia Prietenii Naturii din Elvetia si Fundatia Orange.

“Ne-am dorit sa oferim o experienta unica, atat iubitorilor de natura cat si pasionatilor de ciclism, dandu-le ocazia sa foloseasca in premiera pentru Romania primele trasee special construite pentru biciclete. Traseele sunt pietruite pentru a se evita producerea de noroi, sunt usor de urmarit, sunt construite in proportie de 80% prin padure si pot fi utilizate pe toata perioada anului, exceptand perioadele cu zapada.”, spune Cornel Stanciu, reprezentantul Fundatei Adept.

In acelasi timp, obiectivul concursului este de a atrage un numar cat mai mare de iubitori ai miscarii in aer liber pentru a descoperi pedaland, zona satelor sasesti din Transilvania. Astfel, punctele de alimentare vor fi amplasate in interiorul zidurilor celor 3 biserici fortificate sasesti din Bunesti, Crit si Mesendorf.

Dupa concurs, participantii sunt asteptati la Viscri, pentru petrecerea cu produse locale, taur la protap si concerte faine din partea celor de la Tapinarii si Robin and the Backstabbers.

Inscrierea in concurs se poate face inclusiv sambata 26 iulie, ora 10:00, la Viscri – linia de start, iar mai multe informatii despre traseu si optiuni de cazare se regasesc pe site-ul concursului www.tbtrace.ro, pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/tbtrails sau pe www.discovertarnavamare.org/

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,221FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente