Vlad Filat indeamna oamenii sa participe la campania ecologica „Hai, Moldova”

  0
  346
  Vlad Filat îndeamnă oamenii să participe la campania ecologică "Hai, Moldova"
  Vlad Filat indeamna oamenii sa participe la campania ecologica "Hai, Moldova"

  De Ziua Nationala de Curateniei, care va avea loc pe 12 mai 2012, ministerele vor activa in regim special. In acest sens, prim-minstrul Vlad Filat a semnat o dispozitie care stabileste o serie de responsabilitati pentru fiecare institutie in parte. In context, premierul i-a indemnat pe toti cetatenii sa participe la Campania „Hai, Moldova!”.

  Astfel, Ministerul Mediului va asigura implicarea personalului Inspectoratului Ecologic de Stat in procesul de identificare a deseurilor din toata tara, aplicand normele legale in cazul persoanelor fizice sau juridice care depoziteaza deseurile ilegal.

  Ministerul Educatiei va asigura desfasurarea a doua ore de clasa in gradinite, licee, colegii, scoli profesionale si universitati dedicate importantei protectiei mediului. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Constructiilor si Ministerul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor vor asigura transportarea si lichidarea gunoistilor, la solicitarea autoritatilor locale.

  Ministerul Tineretului si Sportului va antrena in actiunile de salubrizare organizatiile de tineret si va stimula cei mai activi voluntari implicati in campania ecologica.

  Ministerul Apararii va organiza implicarea efectivului Armatei Nationale in actiunile de salubrizare in cit mai multe localitati ale tarii, iar Serviciul Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale a Ministerului Afacerilor Interne va acorda, in limita posibilitatilor, inventarul necesar pentru echiparea voluntarilor.

  Campania ecologica „Hai, Moldova!” face parte din proiectul „Let’s do it”, initiat in Estonia (2008), apoi preluat si dezvoltat cu succes in Letonia, Lituania, Slovenia, Finlanda, Portugalia, Italia, India, Ucraina, Romania, Brazilia si Serbia (2009-2011).

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.