Voluntarii Clubului IMPACT 4 YOU de la Grupul Scolar Economic de Turism Iasi in Proiectul „Inima de copil”

Voluntarii Clubului IMPACT 4 YOU de la Grupul Scolar Economic de Turism Iasi in Proiectul „Inima de copil"

In perioada 20 ianuarie – 1 aprilie, voluntarii Clubului IMPACT 4 YOU  desfasoara activitati in cadrul proiectului „Inima de copil”. Partenerii implicati in proiect sunt: Fundatia Noi Orizonturi; Crucea Rosie, Iasi; Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Iasi; Grup Scolar Economic de Turism, Iasi;  Asociatia „Voie Buna” Iasi; Biserica „Izvorul Tamaduirii” Nicolina, Iasi; Biserica „Sf. Nectarie”, Alexandru cel Bun, Iasi; Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Galata, Iasi. Sponsor ArtStudio, Iasi.

Prin acest proiect ne propunem sa informam 100 de elevi si 25 de parinti privind bolile de inima la copii,  prin participarea la un workshop alaturi de specialisti.

Tot in cadrul acestui proiect  se va derula un program de educatie pentru sanatate in parteneriat cu Crucea Rosie Iasi,  care va sustine cursuri de acordare a primului ajutor.

Obiectivul principal este formarea abilitatilor de acordare a primului ajutor la un numar de 15 copii dezavantajati social si cu risc de excluziune sociala, monitorizati de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Iasi si 15 membri ai Clubului IMPACT 4 YOU al Grupului Scolar Economic de Turism, Iasi.

Grup Scolar Economic de Turism, Iasi a incheiat un acord de parteneriat cu Crucea Rosie, Iasi pentru ca beneficiarii din proiectul „Inima de copil” sa poata sustine cursul de prim ajutor derulat de specialisti in cadrul programului „Pasi in educatie” „Fiecare dintre noi poate invata cum sa intervina in cazul unei urgente si cum sa nu fie luat pe nepregatite de o astfel de situatie, urmand cursul de prim ajutor. De aceea prin proiectul “Pasi in educatie” ne dorim sa oferim posibilitatea de a urma cursul de prim ajutor de baza, dupa norme europene, si persoanelor defavorizate. Vom incerca sa punem accentul pe cursul practic, fiind  partea cea mai importanta din curs, cu simulari din evenimentele ce pot avea loc in viata de zi cu zi. Astfel de cursuri te ajuta ca atunci cand te intalnesti cu situatii limita sa stii cum sa reactionezi.” a declarat Alexandra Bostan, coordonator proiect Crucea Rosie, Iasi.

Multumim  partenerilor pentru implicarea in activitatile proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *