Voluntarii romascani protejeaza mediul

0
432
Voluntarii romascani protejeaza mediul
Voluntarii romascani protejeaza mediul

Romascanii care au trecut simbata, 11 august, prin centrul orasului au fost intimpinati de mesaje si afise menite sa atraga atentia asupra pericolelor la care ne expunem daca nu protejam mediul inconjurator.

Actiunea a fost organizata de Asociata pentru Initiativa Locala “Roman 2000″, in cadrul proiectului “Voluntar de Roman”, finantat de Agentia Nationala pentru Sport si Tineret, prin Directia Judeteana pentru Tineret si Sport, printre voluntari numarindu-se elevi de la scolile Nisiporesti, Adjudeni, Tamaseni, Sabaoani si Horia si membri ai Consiliului Local al Tinerilor din Roman.

Acestia au confectionat afise si pancarte, au impartit trecatorilor pliante cu mesaje ecologiste si i-au ajutat pe acestia sa completeze chestionare pe tema protejarii mediului.

“Am venit aici pentru ca protejarea mediului inconjurator este o problema care ne priveste pe toti, indiferent daca sintem tineri sau batrini, de la oras sau de la tara. Incercam sa atragem atentia asupra tuturor acelor fapte care pot parea marunte, cum ar fi colectarea selectiva a deseurilor sau reciclarea, care au un impact pozitiv asupra protejarii mediului“, a spus Valerica Barlescu, de la Scoala Adjudeni.
“Actiunea imbina, de fapt, doua proiecte, unul legat de promovarea voluntariatului in rindul tinerilor si cel de-al doilea pe teme ecologice, finantat de Comisia Europeana. Actiunea de strada va fi continuata de un seminar pe probleme de mediu, desfasurat cu ajutorul Asociatiei de Sprijin Comunitar Piatra Neamt“, a spus Elena Iancu, coordonatorul activitatii.

Pe linga actiunile de strada, voluntarii si-au propus ecologizarea unei zone din padurea Dealul Marului si realizarea unei expozitii cu obiecte decorative realizate din deseurile adunate, care va marca finalizarea proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.