Vom avea Oficiu pentru Produse Traditionale si Ecologice

Guvernul ar putea discuta, miercuri, ordonanta privind crearea Oficiului pentru Produse Traditionale si Ecologice, a declarat Dacian Ciolos, ministrul Agriculturii. „De trei saptamani incerc sa trec acest act, dar a tot intervenit altceva. Daca ordonanta va fi adoptata de Guvern saptamina aceasta, imediat dupa voi da un ordin de ministru prin care sa aprobam normele metodologice de organizare si functionare ale Oficiului. Intr-o luna sau doua cred ca aceasta institutie va fi functionala”, a precizat Ciolos.

ATRIBUTII. Oficiul va avea ca principale atributii consilierea producatorilor si promovarea alimentelor traditionale si a celor ecologice. Astfel, angajatii Oficiului se vor ocupa de informarea producatorilor care vor sa treaca la agricultura ecologica si de consilierea acestora la intocmirea documentatiei necesare. De asemenea, Oficiul va duce campanii de promovare a produselor ecologice si de popularizare a siglei nationale „ae”. In ceea ce priveste produsele traditionale, Oficiul se va ocupa de consilierea producatorilor in vederea obtinerii protectiei europene si se va ocupa, de asemenea, de promovarea acestora.
NORME. „In paralel, am cerut Autoritatii Sanitar Veterinare sa elaboreze niste proceduri pentru derogarile ce pot fi acordate producatorilor mici care fac produse traditionale, pentru ca ei sa le poata comercializa pe toata piata nationala. In aceasta saptamina si aceasta problema va fi rezolvata”, a mai spus Ciolos.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *