Vom avea programul Rabla si in 2014? Ce spune Fondul de Mediu

  0
  507
  Vom avea programul Rabla şi în 2014? Ce spune Fondul de Mediu
  Vom avea programul Rabla si in 2014? Ce spune Fondul de Mediu
  Vom avea programul Rabla si in 2014? Ce spune Fondul de Mediu

  In momentul de fata, soarta programului Rabla aferent acestui an este incerta. Oficialii Administratiei Fondului pentru Mediu nu au luat o decizie cu privire la programul de stimulare a innoirii parcului auto national.

  Programul Rabla 2014 sta momentan sub semnul intrebarii, in contextul in care oficialii Administratiei Fondului pentru Mediu, institutia care se ocupa de gestionarea acestui program, nu au decis inca ce se va intampla cu Programul de stimulare a innoirii parcului auto national. ”Pentru anul acesta inca nu s-a decis nimic”, au transmis reprezentantii institutiei.

  Anul trecut, “Rabla” a demarat pe 15 mai, cand Administratia Fondului pentru Mediu a deschis sesiunea de depunere si validare a dosarelor colectorilor si dealerilor auto din Program. Mult prea tarziu, s-au plans reprezentantii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), care au atras in mai multe randuri atentia asupra faptului ca demararea tarzie a programului constituie o problema pentru industria auto din Romania.

  De asemenea, in luna decembrie a anului trecut, oficialii APIA au declarat ca utilitatea programului Rabla este din ce in ce mai limitata si au propus sistarea acestuia in 2015, mentionand insa ca ulterior ar fi necesare alte masuri de sustinere a vanzarilor de masini noi si a tehnologiilor performante.

  In 2013, Administratia Fondului pentru Mediu a alocat 20.000 de tichete pentru Programul “Rabla”, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice. In luna noiembrie s-au distribuit ultimele 3.000 de tichete pentru persoane fizice, catre colectorii validati in program.

  Anul trecut s-a putut utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, iar valoarea acestuia a fost de 6.500

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.