Vulcanul Redoubt din Alaska a erupt pentru prima data in ultimii 20 de ani

0
391

Vulcanul Redoubt din Alaska a erupt duminica la ora locala 22.38 (8.38, ora Romaniei), pentru prima data in ultimii 20 de ani, aruncand cenusa in aer la o distanta de peste 14 kilometri, potrivit Daily Mail.
Vulcanul Redoubt
Geologii de la Observatorul din Alaska au declarat ca vulcanul a erupt de patru ori in timpul noptii de duminica spre luni, formand un spectaculos nor de fum.

Vulcanul Redoubt, un masiv muntos cu altitudinea de 3.108 metri, este situat intr-o zona mai putin populata, la aproximativ 150 de kilometri, sud-vest, de orasul Anchorage. Vantul a imprastiat norii de fum spre orasele Willow si Talkneetna, de langa Muntele McKinley. Ca masura de siguranta, 19 curse aeriene de pe aeroportul din Anchorage au fost anulate.

In luna ianuarie, geologii au avertizat ca vulcanul va erupe in orice moment. Duminica dimineata, 40-50 de cutremure au fost inregistrate la fiecare ora. Geologul John Power a spus ca aceasta este de departe cea mai mare eruptie din apropierea unui oras din Alaska.

Geologii au precizat ca activitatea vulcanica de pe Muntele Redoubt a fost foarte intensa in ultimele zile si se asteaptau ca vulcanul sa erupa in orice moment.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.