Vulpoiu ingrijeste salbaticiuni

Veterinarul Florin Vulpoiu din Focsani face munca voluntara in folosul animalelor salbatice ranite. Medicul pune de multe ori bani din buzunar pentru a salva cate o caprioara lovita sau cate o pasare impuscata de vanatori. Florin Vulpoiu e indragostit de animalele salbatice si isi aduce aminte cu mare drag de fiecare barza, lebada, caprioara, bursuc sau alt animal pe care l-a scapat de moarte.

In calculator el are salvate cateva poze de la diverse interventii medicale, iar folderul in care sunt puse acestea e salvat cu numele:”Pacientii mei”. Vulpoiu are o colaborare cu Directia Silvica si cu Agentia de Mediu si, ori de cate ori padurarii gasesc cate un animal salbatic lovit, el e cel care intervine.

Din 2004, de cand tratez animalele salbatice, am avut tot felul de interventii. In aceasta iarna am avut de tratat si cateva lebede. In viata mea nu mi-am inchipuit ca voi pune mana pe o lebada”, spune Vulpoiu.

In ceea ce priveste agresivitatea animalelor salbatice, veterinarul spune ca a avut de tratat si un pisoi salbatic, „o adevarata fiara”. Nu am vazut un animal mai feroce decat pisica aia”, spune Vulpoiu.

Medicul veterinar a infiintat, la Focsani, un Centru de Ingrijire a Animalelor Salbatice si a beneficiat si de o finantare de la UE. Acum finantarea s-a terminat, dar pasiunea a ramas, asa ca Vulpoiu ingrijeste animalele pe banii lui. Nu fac rabat de la medicatie, chiar daca nu mai beneficiez de finantare, spune medicul.

Sursa: Click

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *