Yeti ar putea fi real

0
549

David Attenborough, renumitul naturalist britanic, a marturisit recent in cadrul unei emisiuni televizate ca e convins ca mito-logicul Yeti este real.
yeti
In anul 1951, in zona Menlung din muntii Himalaya a fost fotografiata o uriasa urma de picior, despre care s-a spus ca ar apartine unui Yeti. O echipa de alpinisti se afla acolo in misiune de recunoastere inainte de tentativa de cucerire a Everestului pentru prima oara – lucru realizat doi ani mai tarziu. Unul dintre alpinisti, Eric Shipton, a fost cel care a imortalizat gigantica amprenta. Trei ani mai tarziu, publicatia britanica Daily Mail a raportat descoperirea unor specimene de par despre care a spus ca ar fi provenit din scalpul unui Yeti. De-a lungul anilor au fost conturate diferite teorii pe aceasta tema, insa pana in prezent nu a aparut nicio fotografie care sa confirme existenta celei mai „fantomatice” fiinte de pe Terra. In folclorul tibetan, Yeti e o faptura nocturna, care fluiera si care are puterea de a ucide dintr-o singura lovitura. Cercetatorii sunt de parere ca exista doua tipuri de Yeti: dzu-teh („creatura mare”), de aproape 2,4 metri inaltime, si nich-teh, care poate avea de la 1,5 pana la 1,8 metri.
picior yeti
Profesorul Attenborough a vorbit, de asemenea, despre incapacitatea oamenilor de a opri schimbarea climatului: „Nu ne putem intoarce in trecut, asta este clar…viteza cu care se schimba lucrurile e socanta. Inainte era vorba de mii de ani, acum doar de decade… Nu putem schimba decat viteza cu care ne transformam noi insine”.

Sursa: Ziua

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.