Zece lei pentru un caine comunitar

0
417

Edilul-sef al orasului gorjean Rovinari, Dorin Filip, a declarat ca va da zece lei fiecarui cetatean care va prinde un caine comunitar de pe strazile localitatii.

Primarul a luat aceasta decizie din cauza ca in Rovinari numarul cainilor comunitari a crescut ingrijorator. De curand, au fost finalizate lucrarile de imprejmuire a noului adapost pentru cainii comunitari, care are o suprafata de 1,5 hectare si este inconjurat cu plasa de sarma. „Voi da zece lei pentru fiecare caine luat de pe strazile orasului Rovinari. Fiecare cetatean care va aduce la adapost un maidanez va primi de la mine suma de zece lei. Sunt vreo 400-500 de caini vagabonzi in oras si trebuie adunati de pe strazi. Nu sunt asa de multi, asa ca nu voi cheltui prea multi bani. Nu mai vreau maidanezi pe strazi!”, a afirmat Dorin Filip.

Despre adapostul creat la Rovinari, reprezentantul primariei a spus ca locul pe care a fost ridicat este destul de mare: „Nu vreau sa aud comentarii de la doamna de la Targu Jiu care se ocupa de cainii strazii (Carmela Serbanoiu – n.r.). Vor avea loc in acel adapost sa alerge, sa faca miscare cat vor, le vom da si mancare, numai sa nu ii mai vad pe strada. Sper ca locuitorii Rovinariului sa ne ajute si sa-i prinda, ca sa le dau banii! Am orasul intreg monitorizat cu camere de luat vederi si nu vor avea cum sa ma pacaleasca, adica sa vina cetateni din Targu Jiu si sa-mi aduca de acolo maidanezi. La caini e evidenta mai buna ca la cetateni. Am eu grija sa nu dau bani decat celor din Rovinari”, a afirmat Dorin Filip, primarul orasului.

Si la Targu Jiu, cainii comunitari reprezinta o problema ce nu-si prea gaseste rezolvare. In municipiu se afla mai multi reprezentanti ai unei fundatii din Finlanda care au venit sa vada cum au grija de maidanezi cei de la adapostul de caini. Adapostul nu tine de Primaria Targu Jiu, care va inaugura foarte curand unul la standarde europene.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.