Zeci de caini morti, abandonati la marginea padurii

0
355

Aproape 100 de lesuri de caini au fost gasite langa padurea din localitatea Somova, din judetul Tulcea, potrivit agentiei Rompres.

Reprezentantii Asociatiei Chinologice „Justice” spun ca aceste cadavre provin de la adapostul pentru animale din zona Vararie, situat la marginea orasului Tulcea. „Sunt sigur ca acesti caini morti provin de la adapostul din Vararie pentru ca multi dintre cei gasiti la suprafata au fost recunoscuti de catre membrii asociatiei noastre, avand in vedere ca, pentru perioade scurte de timp, am ingrijit aceste animale”, a spus Adrian Mira-uta, presedintele Asociatiei Chinologice „Justice” din Tulcea.

Animale omorate ilegal

Unii dintre caini au fost omorati in bataie, altii au fost eutanasiati cu substante speciale. „Ceea ce s-a intamplat acolo este de natura penala.

De aceea, noi impreuna cu reprezentantii organizatiei „Binecuvantati Natura!” vom face toate demersurile pentru ca aceia care se fac vinovati de aceasta fapta sa nu ramana nepedepsiti”, a declarat Adrian Mirauta, presedintele Asociatiei Chinologice „Justice” din Tulcea. La sfarsitul saptamanii trecute, membrii asocia-tiei „Binecuvantati Natura!” au spus ca in adapostul de animale din zona Vararie ar fi trebuit sa existe peste 700 de caini, conform unor calcule realizate pe baza informatiilor oficiale primite, in ultimii doi ani, de la serviciul de ecarisaj al Primariei municipiului Tulcea.

La inceputul lui ianuarie insa, in adapost existau doar 225 de caini, iar in momentul acesta nu mai sunt decat 15 animale. Avand in vedere ca medicul veterinar care a incheiat contract de prestari servicii nu a mai fost in adapostul de la marginea orasului Tulcea inca din octombrie 2007, se exclude posibilitatea ca animalele sa fi fost eutanasiate legal. „In acest adapost, cainii traiau in conditii greu de imaginat. Cred ca ceea ce s-a intamplat acolo a fost bine gandit dinainte. Ei au actionat cam in aceeasi perioada in care Legea privind protectia animalelor a fost promulgata”, a mai spus Adrian Mirauta.

Directia Sanitar-Veterinara a inchis acum doua saptamani adapostul pentru animale al Primariei municipiului Tulcea din cauza conditiilor improprii de ingrijire a patrupedelor.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.