Zona ultracentrala a Capitalei ar putea fi declarata pietonala o zi pe luna

  Zona ultracentrala a Capitalei ar putea fi declarata pietonala o zi pe luna

  Zona ultracentrala a Capitalei ar putea fi declarata pietonala o zi pe luna, iar masinile RATB ar urma sa fie dotate cu locuri de parcare pentru biciclete, a declarat Ioana Suteu, reprezentant al Directiei de Mediu din Primaria Generala, la conferinta Viitorul Mediului.

  Director PMB: Zona ultracentrala a Capitalei ar putea fi declarata pietonala o zi pe luna

  De asemenea, la marginea Bucurestiului ar putea fi construite parcari care sa preia o parte din masinile care se indrepta catre Capiala, aceste initiative vizand reducerea poluarii si regasindu-se in Master Plan-ul General pentru Transport.

  „Masurile vizeaza sectorul de transport, spatiile verzi si zona de salubrizare. In domeniul traficului ne focalizam pe infrastructura RATB. Emisiile trebuie sa fie la standardele impuse in prezent. Mijloacele RATB vor fi dotate cu posibilitati de parcare a bicicletelor. Intentionam sa amplasam parcari la limita administrativa a orasului pe care sa le corelam cu transportul in comun. Printre obiective se mai numara un sistem public de inchiriere a bicicletelor, extinderea zonei centrale si declararea zonei ultracentrale a Bucurestiului zona pietona pentru o zi pe luna”, a declarat Suteu, marti, la conferinta Viitorul Mediului, organizata de gandul.info.

  Printre obiectivele Directiei de Mediu se mai regasesc masuri de extindere a spatiilor verzi, prin plantarea unei centuri verzi in jurul Capitalei, plantarea unor perdele de protectie in zonele marilor intersectii precum si a arterelor principale. Mai mult, Primaria intentioneaza sa promoveze acoperisurile verzi si educatia ecologica.

  Gandul.info organizeaza marti conferinta „Viitorul Mediului”, care propune un dialog pe tema proiectelor ce vizeaza protectia mediului, informarea populatiei asupra tendintei „verzi” si modul in care actioneaza companiile pentru o lume mai putin poluata.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *