1.000 de voluntari curata Timisoara de gunoaie

Cativa tineri se ambitioneaza sa faca curatenie generala in orasul de pe Bega.

Ei fac parte din Eco Club Timisoara, o asociatie formata din elevi si studenti, care are ca scop promovarea educatiei ecologice si implicarea comunitatii in diferite actiuni: curata parcuri de gunoaie, planteaza copaci, recicleaza materiale.

Cea mai noua actiune, intitulata „Prinde gustul naturii”, se va concretiza pe 19 aprilie, cand vor sa adune 1.000 de voluntari, care sa curete orasul de gunoaie. Reprezentantii Eco Club isi propun sa faca din Timisoara cel mai curat oras din Romania, iar pentru asta, pana pe 19 aprilie, vor cauta voluntari prin licee si universitati. Pentru a-i atrage, celor mai mici li se vor preda lectii interactive de ecologie.

„Estimam ca vor participa peste o mie de voluntari, vom forma zece echipe mixte in diferite zone ale Timisoarei si se va ecologiza orasul. Mesajul nostru se adreseaza tuturor timisorenilor cu simt civic, interesat i de ecologie”, sustine Marius Dalea, responsabilul cu acest proiect in cadrul Eco Club.

„E mult spus ca Timisoara e murdara. In ultimii ani, curatenia s-a imbunatatit, si RETIM face eforturi permanente pentru ca aspectul orasului sa fie cat mai apropiat de asteptarile tuturor. Insa, pentru a avea un oras cu adevarat curat, este nevoie de ceva mai mult, de mai mult spirit civic”, ne-a declarat Livian Hotico, purtatorul de cuvant al RETIM, firma care se ocupa de salubritate in Timisoara.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *