1.000.000 de copaci, plantati doar pe hartie la Arcelormittal

Din proiectul lansat in urma cu doi ani de sefii combinatului, galatenii s-au ales doar cu praful in plamani1000000 de copaci

Incercand sa spele imaginea de mare poluator a companiei, directorii ArcelorMittal Galati au pus in 2008 mana pe lopeti si au anuntat, in fata camerelor de luat vederi, lansarea proiectului „Platforma Verde” – plantarea unui milion de arbori. Deasemenea, declarau ca se vor cheltui 220 milioane de dolari pentru investitii tehnologice si cu impact de mediu.

Ca in multe alte cazuri legate de promisiunile administratiei combinatului, galatenii nu s-au ales cu mare lucru. Conform datelor prezentate de Dorian Dumitrescu, purtatorul de cuvant al combinatului, ar fi fost plantati 10% din copacii promisi, pe 20 de hectare din interiorul companiei, cifra care nu poate fi in niciun fel verificata.

„ArcelorMittal Galati va relua derularea proiectului privind impadurirea unor zone din incinta”, ne-a declarat Dorian Dumitrescu.Acesta sustine ca plantarile ar putea fi reluate in aceasta primavara, fara a preciza insa cati puieti vor fi saditi.

In topul marilor poluatori europeni

Cat priveste mediul inconjurator, combinatul reuseste in continuare sa se evidentieze, dar la modul negativ. Astfel, conform unui raport al Comisiei Europene care viza nivelul emisiilor de carbon, ArcelorMittal Galati a ocupat pozitia 28 in topul celor mai mari 30 de poluatori din UE, in 2008. Atunci, combinatul siderurgic a emis 7,6 milioane de tone echivalent dioxid de carbon, fata de 9,8 milioane de tone CO2, in 2007.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *