Arcelor Mittal a scăpat de taxa de poluare de aproape opt milioane de lei

Arcelor Mittal a scapat de taxa de poluare de aproape opt milioane de lei

Curtea de Apel Galati a hotarat la sfarsitul saptamanii trecute sa anuleze partial hotararea Consiliului Local Galati, in ceea ce priveste taxa stabilita pentru activitatea de metalurgie si siderurgie practicata de intreprinderile foarte mari in 2013.Valoarea taxei se ridica la aproximativ opt milioane de lei, fiind pentru a doua oara cand instanta galateana decide sa…

Citește mai departe
Dezbatere publică pentru autorizaţia de mediu a ArcelorMittal

Obiectiuni la raportul de expertiza in procesul taxei de poluare platita de Arcelor Mittal

Curtea de Apel Galati a hotarat anterior ca este nevoie si de efectuarea unei expertize fiscale inainte de a se pronunta in procesul deschis de reprezentantii Combinatului siderurgic impotriva Consiliul Local (CL) Galati pentru anularea HCL 498/2013, privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru 2014 in ceea ce priveste taxa stabilita pentru activitatea de metalurgie…

Citește mai departe

Comisia Europeana salveaza combinatul din Galati

Apelurile repetate ale reprezentantilor combinatului ArcelorMittal Galati si a altor mari companii din industrie, referitoare la faptul ca preturile la energie falimenteaza industria, au primit un raspuns incurajator de la Comisia Europeana (CE). Administratia ArcelorMittal a dat publicitatii un comunicat conform caruia Asociatia Marilor Consumatori Industriali de Energie (ABIEC) saluta decizia CE de introducere a…

Citește mai departe
Strategia de mediu a Moldovei. Cine o va pune în practic??

Se adanceste prapastia intre consumatori si producatorii de energie verde

Producatorii de energie „verde” (din surse regenerabile, respectiv vant, soare, apa, biomasa) primesc certificate verzi pentru fiecare MWh livrat catre consumatori. Furnizorii de electricitate sunt obligati sa cumpere aceste certificate si isi recupereaza costurile integral de la consumatori. In prezent, producatorii de energie eoliana primesc 2 certificate verzi/MWh, cei care produc energie fotovoltaica au 6…

Citește mai departe

Se reiau discutiile cu investitorii centralei nucleare de la Cernavoda. Statul nu mai vrea sa fie majoritar.

Autoritatile romane au invitat din nou la discutii companiile CEZ, RWE, Iberdrola si GDF Suez pentru realizarea proiectului reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, a declarat, miercuri, secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Rodin Traicu. „Saptamana trecuta am avut o sedinta cu EnergoNuclear referitoare la ce s-a intamplat pana…

Citește mai departe

Centralele nucleare – un pericol real

In mod curent, toate reactoarele nucleare comerciale sunt bazate pe fisiunea nucleara si sunt considerate problematice datorita nesigurantei lor si riscurilor asupra sanatatii. Din contra, exita o categorie care considera centrala nucleara ca fiind o metoda sigura si nepoluanta de generare a electricitatii. Insa cine sunt sustinatorii centralelor nucleare ? Guvernele statelor europene au incercat…

Citește mai departe

Stop construirii de noi reactoare nucleare

In mod curent, toate reactoarele nucleare comerciale sunt bazate pe fisiunea nucleara si sunt considerate problematice datorita nesigurantei lor si riscurilor asupra sanatatii. Din contra, exita o categorie care considera centrala nucleara ca fiind o metoda sigura si nepoluanta de generare a electricitatii. Insa cine sunt sustinatorii centralele nucleare ? Guvernele statelor europene au incercat…

Citește mai departe

Poluarea din Galati, redusa la jumatate

Mai mult de jumatate din poluarea atmosferica din municipiul Galati va disparea dupa ce combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati va inchide Uzina CocsoChimica (UCC), apreciaza autoritatile de mediu. „Impactul va fi semnificativ pentru ca Uzina CocscoChimica, asa cum se prezinta ea in acest moment, este cel mai mare poluator din Galati. Inchiderea uzinei se va resimti…

Citește mai departe

Greenpeace sesizeaza CE. Romania si Bulgaria au alocat ilegal fonduri pentru construirea de centrale nucleare

Greenpeace a solicitat Comisiei Europene (CE) sa demareze o ancheta in legatura cu fondurile provenite de la bugetul de stat, alocate „ilegal” pentru construirea a doua reactoare nucleare in Romania si doua in Bulgaria. Organizatia de mediu argumenteaza faptul ca ambele tari au incalcat Tratatul European si regulile de concurenta existente la nivelul Uniunii Europene….

Citește mai departe

Halda de zgura o ia la vale catre raul Cerna

Halda de zgura de la marginea orasului Hunedoara a redevenit instabila, zeci de milioane de metri cubi de zgura putandu-se pravali oricand in raul Cerna. In acest caz, combinatul siderurgic Arcelor Mittal Hunedoara si o parte din oras ar fi inundate. In acest sens, o comisie formata din reprezentanti ai autoritatilor locale va evalua astazi…

Citește mai departe