Galati: Seful Garzii de Mediu a fost demis, pentru ca a sanctionat combinatul Mittal, pentru poluare

Comisarul-sef al Garzii de Mediu Galati, Daniel Tudorache, a fost anuntat, miercuri, printr-un fax primit de la Garda Nationala de Mediu Bucuresti, ca a fost demis din functie. Lui nu i s-a explicat si motivele inlocuirii, transmite corespondentul AMOS News.

Aceasta demisie vine insa la putin timp, dupa ce comisarul Daniel Tudorache a amendat conducerea ArcelorMittal cu 200.000 de lei. “Nu vreau sa comentez foarte mult acesta decizie a inlocuirii mele. Daca are legatura aceasta decizie cu amenzile aplicate ArcelorMittal?! Nu pot si nu vreau sa comentez, dar puteti face foarte usor legatura”, a declarat Daniel Tudorache.

Reamintim ca, la inceputul saptamanii, Arcelor Mittal a fost sanctionat cu 200.000 de lei de catre Garda de Mediu Galati, pentru nereguli semnalate in principal la Uzina Cocso-Chimica. Controlul facut de inspectorii Garzii de Mediu a descoperit emisii puternice de pulberi si noxe in atmosfera, la uzina respectiva. Totodata, s-a constatat si nefunctionalitatea unor instalatii de depoluare, la electrofiltre.

Pe langa amenda de 200.000 de lei, inspectorii de la Garda de Mediu Galati au mai cerut administratiei ArcelorMittal adoptarea, pana la sfarsitul anului, a 75 de masuri de protectie a mediului, 30 dintre ele doar la Uzina Cocso-Chimica.

In functia de comisar sef al Garzii de Mediu Galati a fost numit Ion Drugan, un apropiat al PNL Galati.

Sursa: Universul Padurii

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente