Primariile din zona Romanului sint fruntase la investitii de mediu.

Primariile din zona Romanului sint fruntase la investitii de mediu.
Primariile din zona Romanului sint fruntase la investitii de mediu.

Garda de Mediu Neamt a publicat un raport cu privire la investitiile pe care le-au facut autoritatile locale si agentii economici cu privire la protectia mediului. Din datele furnizate reiese faptul ca primariile din zona Romanului sint fruntase lucrari si investitii in acest domeniu.

Astfel, in cursul anului trecut, investitiile totale s-au ridicat la 35,4 milioane de lei, desi, initial, erau planificati doar 34,8 milioane de lei. Cea mai mare pondere a investitiilor o reprezinta fonduri alocate de catre agentii economici din judet, in vreme ce de la bugetele locale s-au alocat 7,6 milioane de lei, iar de la bugetul de stat – 6,7 milioane de lei. Printre agentii economici care s-au remarcat prin alocarea de sume pentru investitii in protectia mediului se numara SC Arcelor Mittal Tubular Products, care a cumulat 1,65 de milioane de lei, integral din bugetul propriu. In ceea ce priveste primariile, 21 dintre acestea au raportat investitii de mediu.

Din totalul de 16.653 mii lei cheltuiti in 2011, pot fi remarcate sumele alocate la nivelul municipiului Roman (9.822,402 mii lei) si al administratiile locale din: Bira (2.595,000 mii lei), Doljesti (1.781,976 mii lei) si Sabaoani (759,236 mii lei). Aceste sume au fost alocate pentru: colectare, transport si eliminare deseuri menajere; desfiintarea (inchiderea) depozitelor de deseuri menajere neconforme; achizitionare containere/pubele pentru colectarea deseurilor; colectare si eliminare deseuri sanitare; gestionarea deseurilor de origine animala; executare retele canalizare ape uzate menajere; lucrari pentru sisteme centralizate de alimentare cu apa potabila; modernizare strazi; intretinere rigole stradale; decolmatare canal aferent dig; imbunatatirea calitatii aerului prin impadurirea terenurilor agricole degradate; imbunatatirea calitatii mediului prin infiintarea de parcuri noi; intretinere spatii verzi modernizate

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente