Mai mult de jumatate din poluarea atmosferica din municipiul Galati va disparea dupa ce combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati va inchide Uzina CocsoChimica (UCC), apreciaza autoritatile de mediu.
poluare
“Impactul va fi semnificativ pentru ca Uzina CocscoChimica, asa cum se prezinta ea in acest moment, este cel mai mare poluator din Galati. Inchiderea uzinei se va resimti in calitatea aerului din municipiului Galati si din comunele invecinate, Movileni si Sendreni”, a declarat directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Galati, Mihai Turcu, citat de NewsIn.

Seful Comisariatului Regional al Garzii Nationale de Mediu, Ion Drugan, a apreciat ca poluarea din aer se va diminua cu peste 50%.

“Dupa ce inchid cocseria, poluarea atmosferica va scadea cu mai mult de jumatate. Acolo sunt cele mai mari probleme si in ultimii ani majoritatea amenzilor aplicate de noi s-au dat pe sectorul acesta”, a afirmat Ion Drugan. Compania siderurgica ArcelorMittal Galati a anuntat miercuri ca inchide ultimele trei baterii de cocsificare care mai functionau in Uzina CocsoChimica.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here