Arcelor Mittal investeste 53 de milioane de dolari in proiecte de mediu la Galati

Arcelor Mittal Galati, cel mai mare combinat siderurgic din Romania, parte a grupului ArcelorMittal care conduce clasamentul mondial al producatorilor de otel, are in derulare 64 de proiecte de mediu in valoare totala de 53 de milioane de dolari (39 mil. euro).

Compania va da in folosinta, la sfarsitul lunii august, o instalatie de desprafuire in valoare de 7,5 milioane de dolari, informeaza compania. Acest proiect este al patrulea din programul de conformare convenit cu Garda Nationala de Mediu. Pana la finele lunii iulie 2007, compania a investit peste 19 milioane de dolari in proiectele de protectie a mediului incluse in programul de conformare.

Dintre cele 13 obiective ale acestui program, compania a finalizat trei, alte opt sunt in diverse stadii de implementare, iar doua proiecte vor fi incheiate in 2008. Combinatul siderurgic Mittal Steel Galati, fost Sidex Galati, si-a schimbat recent denumirea in ArcelorMittal Galati. Unitatile detinute de ArcelorMittal in Iasi, Roman si Hunedoara isi schimba, la randul lor, numele, in ArcelorMittal Iasi, ArcelorMittal Roman si ArcelorMittal Hunedoara. Schimbarea denumirii celor patru companii vine ca urmare a preluarii de catre Mittal Steel, cel mai mare producator siderurgic din lume, a grupului siderurgic european Arcelor, al doilea producator mondial de otel, in 2006. ArcelorMittal Galati a trecut pe profit anul trecut, cu un castig net de 167 de milioane de lei (47,4 mil. euro), dupa ce in 2005 a avut pierderi de 161 mil. lei. In schimb, cifra de afaceri a scazut la 6,085 miliarde de lei (1,72 miliarde de euro), fata de 6,356 miliarde de lei in 2005.

Citeste articolul Arcelor Mittal investeste 53 de milioane de dolari in proiecte de mediu la Galati integral in Ziarul Financiar

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente