Acasă Etichete Mittal Steel

Eticheta: Mittal Steel

Investitiile in mediu ard bugetele firmelor

Vanatoarea de vrajitoare initiata de catre autoritatile de mediu in randul societatilor comerciale iesene pentru o serie de investitii pentru protejarea mediului inconjurator inca nu s-a terminat.

MITTAL STEEL GALATI AR PUTEA FI INCHIS

Mai multi directori de la combinatul siderurgic Mittal Steel Galati vor fi cercetati penal pentru nerespectarea programului de mediu.

Ministrul mediului, Attila Korodi, a inchis cinci firme din care patru au disparut singure

Ministrul mediului, Attlia Korodi, a anuntat, luni, lista societatilor poluatorare si nu-si mai pot continua activitatea. HotNews a descoperit insa ca patru din cele cinci firmele "care incalcau legile de mediu comunitare" fie au falimentat cu mult in urma, fie au disparut inainte sa "le inchida" ministerul: Casirom Turda, Romaltyn Minning Baia Mare, Agroflip Bontida, Carbid Fox Tarnaveni. Mai mult, fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu, spune ca in realitate exista peste 400 de societati care nu sunt conforme cu legile europene de control al poluarii, dar au obtinut autorizatia de mediu.

Firmele iesene s-au conformat normelor de mediu

Sefii societatilor comerciale care nu se aliniau standardelor europene de mediu si erau pe punctul de a fi inchise pot rasufla usurati. SC Fortus SA, Eurocasting SRL si Avicola Tg. Frumos erau ultimele societati comerciale care s-au aliniat si au facut investitiile necesare in instalatiile integrate pentru controlul poluarii.

Investitii in mediu de 1,5 milioane Euro

Cu 2 zile inainte de data limita la care o serie de firme iesene erau somate sa faca investitiile necesare pentru reducerea poluarii, autoritatile de mediu sustin ca acestea s-au conformat si ca nici una nu mai este in pericol de a fi inchisa.

Alte trei firme s-au aliniat la standardele europene de protectia mediului

Conform declaratiilor reprezentantilor Garzii de Mediu, institutia care se ocupa de controalele la firmele care trebuie sa isi modernizeze sistemele pentru reducerea cantitatilor de substante poluante, marea majoritate a firmelor vizate de catre Agentia pentru Protectia Mediului si-au facut modernizarile necesare.

Marii poluatori, in vizorul Garzii de Mediu

Comisarii Garzii de Mediu Hunedoara au finalizat cea de-a doua campanie de verificare a marilor poluatori ai judetului printre care si Electrocentrale Mintia, Carpatcement, Mittal Steel Hunedoara si Refaceram (Brad).

Evaluatorii reactoarelor 3 si 4, asteptati pana la 26 octombrie

Ofertele pentru selectarea investitorilor, depuse cu o zi inainte

Rămâi conectat!

104,195FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole recente