Marii poluatori, in vizorul Garzii de Mediu

0
504

Comisarii Garzii de Mediu Hunedoara au finalizat cea de-a doua campanie de verificare a marilor poluatori ai judetului printre care si Electrocentrale Mintia, Carpatcement, Mittal Steel Hunedoara si Refaceram (Brad). Din verificarile comisarilor reiese ca cei mai multi dintre marii poluatori au demarat proiectele de mediu impuse de Uniunea Europeana, insa au existat si cazuri in care unii poluatori au fost propusi pentru suspendarea licentei de mediu integrate pe motiv ca nu si-au dus la indeplinire sarcinile de protectie a mediului.

Amenzi uriase

Comisarii Garzii de Mediu Hunedoara au amendat mai multe societati care nu au demarat anumite proiecte de mediu prevazute de autorizatia integrata. Valoarea totala a amenzilor se ridica la peste 800.000 RON. „Am descoperit trei societati care nu incepusera investitiile pe anumite sectoare, motiv pentru care am propus Agentiei de Mediu Hunedoara suspendarea autorizatiei integrate de mediu a acestora. Din pacate, nu pot sa le nominalizez. Spre exemplu, in cazul termocentralelor, urmarim proiectele si eforturile societatilor pentru modernizarea instalatiilor de desulfurizare a fumului care iese prin cosuri. In viitorul apropiat, toti marii poluatori vor fi obligati sa detina instalatii on-line de monitorizare a emisiilor. Pana la aceasta ora, doar Carpatcement detine astfel de instalatii. Pe baza informatiilor on-line rezultate vom putea sa analizam graficul de emisii, iar daca sunt depasiri ale cotelor legale vom sanctiona societatea responsabila” spune Cristian Moldovan, comisarul sef al Comisariatului Judetean Hunedoara al Garzii de Mediu.

Termene limita

Singurul mare poluator din judet care nu a reusit sa-si obtina nici pana la aceasta ora autorizatia integrata de mediu este Electrocentrale Mintia, care trebuie sa-si indeplineasca sarcinile de mediu pana cel tarziu in luna octombrie. Tot pana in octombrie marii poluatori trebuie sa indeplineasca planurile de masuri. Termenele limita pana la care marii poluatori trebuie sa-si implementeze proiectele de mediu sunt prevazute de autorizatia integrata de mediu in functie de obiectul de activitate al societatii vizate si de necesitati.

Sursa: Hunedoreanul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.