Alte trei firme s-au aliniat la standardele europene de protectia mediului

  0
  326

  Conform declaratiilor reprezentantilor Garzii de Mediu, institutia care se ocupa de controalele la firmele care trebuie sa isi modernizeze sistemele pentru reducerea cantitatilor de substante poluante, marea majoritate a firmelor vizate de catre Agentia pentru Protectia Mediului si-au facut modernizarile necesare. „Am desfasurat controale la trei firme, Avicola SA, Eurocasting SRL si Fortus SA, si am constatat ca acestea indeplinesc conditiile cerute de standardele europene privind instalatiile pentru protectia mediului”, a declarat Diana Croitoru, inspector sef al Garzii de Mediu.

  Societatile Eurocasting SRL Iasi, Avicola SA Targu Frumos si Fortus SA au fost nevoite sa scoata din bugetul propriu aproximativ 1,5 milioane Euro, echivalentul a circa 50 miliarde lei (5 milioane RON). Valoarea investitiilor realizate de SC Eurocasting SRL Iasi este estimata la 234 mii Euro, iar la SC Avicola SA Tg. Frumos, la 312 mii Euro. Cei mai multi bani au fost investiti de patronii de la SC Fortus SA, respectiv 989,372 mii Euro, suma care a fost directionata spre tehnologizarea statiilor de epurare a gazelor arse la sectia de otelarie electrica, retehnologizarea cuptoarelor electrice in vederea reducerii debitului evacuat de gaze arse in incinta halei si refacerea retelei de foraje pentru modernizarea calitatii apei.

  Alte patru firme au negociat cu Uniunea Europeana prelungirea termenului limita pentru alinierea la standardele europene. Instalatiile pentru controlul integrat al poluarii care nu se conformeaza si au perioada de tranzitie pana in 2014 sunt la societatile comerciale Mittal Steel Iasi SA, Avicola SA Letcani si Razboieni, Ceramica SA si Antibiotice SA. Pana in prezent, cateva firme au intrat in rand cu cerintele UE, printre care Latini COM SRL Belcesti, Avi-Top SA, Rom Trading SRL si Iasitex SA, majoritatea fiind nevoite sa faca investitii minore, de maximum 100 mii Euro. Fiecare dintre acestea a negociat prelungirea termenului limita in functie de aprecierea facuta asupra posibilitatii realizarii investitiilor necesare.

  Sursa: Ziua de Iasi

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.