Firmele iesene s-au conformat normelor de mediu

Firmele iesene s-au conformat normelor de mediuSefii societatilor comerciale care nu se aliniau standardelor europene de mediu si erau pe punctul de a fi inchise pot rasufla usurati. SC Fortus SA, Eurocasting SRL si Avicola Tg. Frumos erau ultimele societati comerciale care s-au aliniat si au facut investitiile necesare in instalatiile integrate pentru controlul poluarii.

“Toate societatile comerciale care aveau probleme s-au aliniat standardelor europene. Nu vom inchide nici una dintre ele”, a declarat Galea Temneanu, purtatorul de cuvant al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Iasi.

Suma totala investita de catre Eurocasting SRL Iasi, Avicola SA Tg. Frumos si Fortus SA s-a cifrat la aproximativ 1,5 milioane Euro, echivalentul a circa 50 miliarde lei. Cei mai multi bani au fost investiti de catre SC Fortus SA, 989,372 mii Euro, si mai apoi SC Eurocasting SRL Iasi, 234 mii Euro, si SC Avicola SA Tg. Frumos, aproximativ 312 mii Euro. De la data de 31 octombrie, doar firmele care au negociat cu Uniunea Europeana marirea termenului limita pentru retehnologizare in vederea respectarii standardelor europene vor mai functiona sau cele care arata ca, din motive obiective, nu au putut indeplini cerintele. Instalatiile IPPC (instalatiile pentru controlul integrat al poluarii) care nu se conformeaza si au perioada de tranzitie pana in 2014 sunt cele ale Mittal Steel Iasi SA, Avicola SA Letcani si Razboieni, Ceramica SA si Antibiotice SA. Pana in prezent, s-au mai conformat Latini Com SRL Belcesti, Avi-Top SA, Rom Trading SRL si Iasitex SA, marea majoritate avand de facut investitii minore, de maximum 100 mii Euro.

Sursa: Ziua de Iasi

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente