Germania pune limitari de viteza pe autostrazi

Autostrazile germane nu vor mai fi rai pentru vitezomani. O initiativa legislativa ar putea limita viteza maxima la 130 km/h.

Autoritatile germane iau in calcul limitarea vitezei maxime de rulare pe autostrazi, motivul fiind legat de schimbarile climatice majore ale ultimilor ani. Astfel, raiul vitezistilor ar putea cadea in scurt timp, la initiativa Partidului Social Democrat din Germania, care sustine ca o limita normala, de 130 km/h, ar duce la reducerea brusca a emisiilor de gaze cu efect de sera.

„Vorbim de o caderea unei chestiuni simbolice. Va fi dificil insa sa transformam aceasta propunere in lege deoarece nu vom gasi o majoritate in Parlament”, a declarat Sigmar Gabriel, ministrul Mediului.

Initiativa legislativa a germanilor vine dupa ce Al Gore i-a criticat dur pe nemti saptamana trecuta, atunci cand a primit Premiul Nobel, pentru faptul ca mentin legea nelimitarii de viteza pe autostrazi.

Limitele de viteza lipsesc de pe autostrazile germane inca de la construirea acestora, din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. In timpul Razboiului Rece, sloganul cu care ii intampinau autoritatile germane pe cei care intrau in tara era „Freie Fahrt fuer Freie Buerger” („Circulatie libera pentru cetateni liberi”).

Sursa: Automarket

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *