150 de tone de hran? pentru animalele afectate de inunda?ii, în Serbia ?i Bosnia
150 de tone de hrană pentru animalele afectate de inundații, în Serbia și Bosnia
150 de tone de hrana pentru animalele afectate de inundatii, in Serbia si Bosnia
150 de tone de hrana pentru animalele afectate de inundatii, in Serbia si Bosnia

Echipa de salvare a VIER PFOTEN actioneaza de 3 saptamani in zonele inundate din Serbia, ajutand mii de animale afectate de catastrofa si participand la eforturile de prevenire a epidemiilor. Pana in prezent, VIER PFOTEN a furnizat hrana pentru 50.000 de animale.

Echipa de medici veterinari, ingrijitori si voluntari s-a deplasat cu barcile pneumatice pentru a salva zeci de animale, multe dintre ele blocate multe zile la rand in casele sau in grajdurile inundate. In total, peste 150 de tone de hrana au fost distribuite pentru animalele de ferma, animalele de companie si cainii fara stapan din regiune. In paralel, veterinarii VIER PFOTEN au tratat medical, au vaccinat si au deparazitat zeci de animale la bordul clinicii mobile stationate langa orasul sarb Obranovac.

”Impreuna cu autoritatile locale am reusit sa ajutam atat animalele cat si oamenii”, spune Dr. Amir Khalil, coordonatorul actiunii VIER PFOTEN din Serbia. ”Primul ajutor intr-o zona afectata de catastrofa inseamna mai mult decat a salva animale de ferma, adica sursa de supravietuire a fermierilor locali. Aspectul psihologic este vital. Cand au venit inundatiile, multi oameni si-au lasat animalele de companie in urma si au fost extrem de afectati de acest lucru. Faptul ca VIER PFOTEN a venit in sprijinul acestor animale le-a dat oamenilor speranta. In unele cazuri am avut posibilitatea sa reunim stapani cu animalele lor, ceea ce ne-a adus multa bucurie in mijlocul acestor momente dificile”.

Un bun exemplu este Fleki, o catelusa gasita de echipa VIER PFOTEN la primul etaj al unei case inundate din Obranovac. Veterinarii au tratat animalul slabit si i-au postat o fotografie pe Facebook. Nu a durat mult pana sa apara stapana ei, Daniela, are a pierdut totul la inundatii, insa familia ei si Fleki au supravietuit. ”Mi-era atat de teama pentru Fleki si as fi facut orice ca s-o am inapoi. Multumesc tuturor celor care au ajutat-o!”.

Si fermierul Milanko Grebic poate privi cu mai multa speranta inainte. Ferma acestuia, de langa Jamena, a fost complet acoperita de ape. ”Pana la sfarsitul saptamanii trecute am fost complet rupti de restul lumii. N-am vazut pe nimeni saptamani la randul. Din fericire am reusit sa scot la timp toti porcii, oile si cainii din apa, insa hrana s-a terminat repede, iar o parte din animale s-au si imbolnavit. Primii care m-au ajutat au fost cei de la VIER PFOTEN. Ne-au hranit animalele si le-au tratat medical. Le sunt extraordinar de recunoscator”, spune Milanko Grebic.

De duminica, VIER PFOTEN actioneaza si in Bijeljina, nord-estul Bosniei, dupa ce primarul orasului ne-a solicitat ajutorul. ”Apele se retrag, iar oamenii revin incetul cu incetul la casele lor, insa mai sunt multe de facut. Vom trimite in continuare hrana si medicamente in zonele afectate. Autoritatile locale vor continua ce am inceput noi”, explica Dr. Amir Khalil.

Descarcati foto: https://ftp.vier-pfoten.org/?u=OB8r6mfX&p=SOyB6pCo

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here