In aceste zile, 20 de persoane din Sighetu Marmatiei si mai multe comune invecinate au absolvit cursurile de formare de lideri zonali pentru protectia mediului. Cursurile au fost organizate de Asociatia Microregiunea Tarii Maramuresului (MTMM) din Sighetu Marmatiei, in cadrul proiectului „Dezvoltarea durabila a Tarii Maramuresului – darul nostru pentru copiii mileniului III”.

„Pentru o mai buna implementare a proiectului, am impartit Tara Maramuresului in mai multe zone, in functie de specificul geografic si pentru fiecare zona am identificat cate o persoana, in unele localitati chiar mai multe, interesate sincer de protectia mediului. Cursurile au fost derulate pentru ca implicarea lor in protectia mediului sa se faca cu buna stiinta si cunostintele necesare. Protectia mediului e un domeniu greu, „adanc”, cum spune fiul meu care, dincolo de moda de a fi ecologist, ne doare pe toti”, explica Claudia Gampe, coordonatoarea MTMM.

Din cate am aflat, proiectul continua in scolile din zona Maramuresului istoric cu un concurs de desene si eseuri cu scopul de a identifica mai multi copii pasionati de cunoasterea si protectia mediului inconjurator si implicarea ulterioara a acestora in activitatile Departamentului microregional de mediu din cadrul MTMM.

De altfel, proiectul amintit a atras atentia si Prefecturii Maramures care s-a oferit sa colaboreze cu MTMM. In 12 noiembrie, reprezentantii Prefecturii au invitat primarii si reprezentantii primariilor din judet pentru ca proiectul MTMM sa trezeasca interesul si sa inspire administratiile publice locale din localitatile aflate de partea cealalta a muntilor Gutai.

Sursa: Informatia zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here