2.315 echipe pentru titlul de cea mai „verde” scoala

2.315 echipe verzi, formate din 6.945 de cadre didactice si 41.670 de elevi se vor intrece, pana la sfarsitul anului scolar, in diverse actiuni ecologice, care ar pu-tea aduce titlul de cea mai „verde” scoa-la institutiei la care invata sau predau. Numarul total de potentiali participanti la activitati este de peste 200.000 de copii si 15.000 cadre didactice.scoli verzi

Dintre acestia, 537 de echipe concureaza la sectiunea „Pipo”, adresata gradinitelor, 671 la sectiunea „Doxi”, pentru clasele primare, si 1.087 la sectiunea „Terra Magazin”, dedicata elevilor de gimnaziu si liceu. Cele mai multe echipe care s-au inscris in concurs provin din judetele Galati (128), Timis (115) si Botosani (112), iar in municipiul Bucuresti, din totalul de inscrieri (206) cele mai multe au venit din Sectorul 3 (43). Inscrierile pentru concursul national Scoli pentru un viitor verde, organizat de ecologistii de la WWF (World Wide Fund for Nature) si editura CD PRESS, s-au incheiat luni, 15 februarie 2010, dupa ce perioada de inscriere initiala a fost prelungita de organizatori, la cererea unui numar mare de cadre didactice. In intervalul 4 ianuarie-15 februarie au fost inregistrate si validate, in total, 2.315 formulare de inscriere, trimise de 1.800 de unitati de invatamant (gradinite, scoli si licee) din toate judetele tarii si din toate sectoarele municipiului Bucuresti.

STIRI VERZI
Compania Lafarge, partener WWF de patru ani, a decis sa rasplateasca reactia atat de buna a scolilor, sprijinind proiectul cu 3.500 de euro, suma care va fi fo-lo-si-ta pentru suplimentarea premiilor anun-tate de organizatori, precum si pentru acordarea unui premiu special, de 500 de euro, pentru cea mai inovativa ac-ti-vitate eco. In perioada urmatoare, pana la 31 mai, echipele inscrise in concurs vor trebui sa desfasoare in scolile si comuni-ta-tile lor patru activitati ecologice care vi-zeaza tematica propusa in regulament. Castigatorii vor fi anuntati la 15 iulie a.c. Participantii la concurs pot posta stiri referitoare la activitatile pe care le des-fa-soa-ra in cadrul proiectului pe site-ul www.scolipentruunviitorverde.ro, care a devenit deja un portal eco prin care nu-me-roase scoli si gradinite isi comunica activitatile din Program si afla cele mai noi informatii legate de protectia mediului. „Suntem foarte incantati de rezultate, este o campanie serioasa si ne-am propus sa o realizam fructificand experienta noas-tra de 15 ani pe piata produselor edu-ca-tionale pentru copii si tineri cu spriji-nul WWF, o organizatie profesionista care s-a implicat cu daruire. Multumim pentru sprijin grupului Lafarge si ne ex-pri-mam astfel deschiderea pentru alte ofer-te de sprijin financiar pentru proiect.” – Costin Diaconescu, Director general CD PRESS, co-director program scoli pentru un viitor verde.. .

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *