Acidul din oceane, o amenintare din ce in ce mai mare pentru viata marina

Atunci cand ardem combustibil fosil nu doar eliberam dioxid de carbon in atmosfera, o mare parte din elcorali ajunge in mare. Odata ajuns in mare acesta se transforma in acid carbonic. Datorita acestui fenomen apa marii devine coroziva, in special pentru crustacee si corali.

Biologii au ajuns sa realizeze ca cresterea nivelului de acid din apa oceanelor poate sa afecteze si alte forme de viata marina de asemenea.
In ultima jumatate de secol, cercetatorii marini care studiaza aciditatea marina si-au focalizat atentia in deosebi asupra speciilor considerate mai vulnerabile, ca recifurile de corali si crustaceele. Daca nivelul de acid din apa devine prea ridicat, scoicile lor pot efectiv sa se dizolve.

Biologul marin Erin Pane face parte din al doilea val de cercetare a aciditatii oceanelor; el a incercat sa inteleaga consecintele acestui fenomen pentru intreaga viata marina. „In momentul actual incercam sa ne luptam si sa ne implicam mai mult”, a mentionat el.
„Cea mai simpla problema, a continuat el, este sa intelegem modul in care organismele si ecosistemele de asemenea raspund la aciditate.”

sursa:www.enn.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *