Curele drastice de slăbire forţează celulele creierului să se autodevoreze
Alimente care pot substitui carnea in perioada postului

Carnea este alimentul care are in structura sa proteine, fier, vitamina B 12 si o serie de vitamine si minerale importante organismului. Dar daca tii post si, altfel, esti obligat sa nu consumi carne, in aceasta perioada, iata care sunt alimentele care inlocuiesc carnea si care aduc organismului resursele necesare.

Fasole

Fasolea are proteine, fibre si are un nivel crescut de carbohidrati cu eliberare usoara, ceea ce inseamna ca poate inlocui destul de usor carnea in alimentatie. Fasolea este un aliment care da energie pentru muschi si creier si este indicat in dietele de slabit. 100 de grame de fasole are in jur de 120 de calorii, deci este un aliment satios si poate fi consumat in cantitati mari.

Ciuperci

Ciupercile contin proteine vegetale de inalta calitate. Mai mult, ciupercile au seleniu, cupru si fier, de aceea ele fiind inlocuitori foarte buni pentru carne. Din ele se pot face diverse mancaruri sau pot fi consumate simple, pe gratar, trase in tigaie cu diferite condimente.

Soia

Soia este un aliment ce contine proteine la fel ca si carnea, este o sursa de fier si mai contine complexul de vitamina B. De asemenea, soia are foarte multe fibre, scade nivelul colesterolului rau, reduce hipertensiunea, stopeaza inmultirea celulelor canceroase si fortifica sistemul imunitar.

Partea imbucuratoare este ca soia are un gust bun si mai mult decat atat, se gaseste sub forma de pateu, lapte, branza etc.

Oleaginoase

Grasimile pe care le asimilai de obicei din carne, le poti lua acum din fructe oleaginoase cum ar fi alune, migdale, nuci, arahide etc. Toate acestea sunt o sursa veritabila de proteine si au o cantitate insemnata de vitamina E care mentine supletea pielii.

Ce mai are in compozitie carnea si care sunt alimentele de unde iti poti procura ingredientele de care ai nevoie:

Proteine

Mazare verde boabe, ciuperci, conopida, praz, urzici, usturoi, fasole boabe, masline negre, masline verzi, nuci, struguri, stafide, faina de grau, gris, orez, paine graham.

Fier

Alune, caise uscate, drojdie, germeni de grau, linte, mazare, migdale, spanac, ovaz.

Grasimi

Ulei de soia, ulei de arahide, ulei de masline, margarina, fructe oleaginoase, unt de cacao.

Vitamina B

Ovaz, cereale, drojdie, portocale, cartofi copti, mazare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here