Dietele bogate in legume pot sa incetineasca declinul cognitiv la varsta a treia

Dietele bogate in frunze proaspete de salata, fasole, fructe de padure si cereale integrale au potentialul de a incetini procesul de imbatranire a creierului si declinul cognitiv la persoanele de varsta a treia, potrivit unui studiu publicat in Statele Unite ale Americii, informeaza Reuters, citat de Mediafax. Declinul cognitiv reprezinta o etapa normala a procesului de…

Citește mai departe

Afacerea de succes a taranului modern: agricultura eco pe bani europeni

Ion Joarza (38 de ani), din localiatea sibiana Presaca, a reusit sa transforme agricultura ecologica, direct pe teren, fara solarii, intr-o afacere de succes, in care si-a implicat intreaga familie. In familia lui Ion Joarza (38 de ani) din localitatea sibiana Presaca, agricultura se practica de generatii, din cultivarea pamantului si din cresterea animalelor au…

Citește mai departe

Ecoruralis: Seminte traditionale distribuite gratuit taranilor si gradinarilor

Semintele vechi traditionale, vechea germoplasma a populatiilor locale romanesti, formate sub influenta selectiei naturale, sunt o mostenire foarte pretioasa, o avutie pe cale de disparitie. Asociatia Eco Ruralis a lansat cu acest prilej Catalogul de Seminte Traditionale editia a III-a prin care distribuie gratuit taranilor si gradinarilor 108 varietati de seminte traditionale. Rosii, ardei, castraveti,…

Citește mai departe
Surse de calciu nebanuite

Surse de calciu nebanuite

Calciul este cel mai abundent mineral din corp si se gaseste in mod natural intr-o varietate larga de produse alimentare si bauturi, ca sa nu mai vorbim despre cele in care este adaugat. Persoanele cu intoleranta la lactoza nu trebuie sa se ingrijoreze in privinta cantitatii acestei minerale in organism, deoarece au destule optiuni salvatoare…

Citește mai departe
Miracolul din farfurie. 13 motive (s?n?toase) ca s? m?nânci fasole verde. Afl? în ce afec?iuni te ajut?

Miracolul din farfurie. 13 motive (sanatoase) ca sa mananci fasole verde. Afla in ce afectiuni te ajuta

Starea noastra de sanatate se poate imbunatati considerabil daca vom consuma regulat fasole verde deoarece contine vitaminele A, B si C, oligoelemente, betacaroten si saruri minerale (calciu, siliciu, fosfor, fier, mangan, magneziu, hidrati de carbon). 1. Impiedica asimilarea zaharurilor Consumul regulat de fasole verde proaspata impiedica asimilarea zaharurilor, datorita continutului sa mare de fibre. Pentru…

Citește mai departe

Protest inedit la Pungesti

Protest cu cantec la Pungesti. In zi de sarbatoare, activisti pentru mediu din toate colturile tarii au venit in judetul Vaslui sa manifesteze, din nou, impotriva de explorarii gazelor de sist. De data asta, intr-un mod inedit. Peste 200 de persoane s-au adunat in vecinatatea santierului deschis de Chevron, au cantat, au dansat si…au mancat…

Citește mai departe

Flatulenta britanicilor, subiect de dezbatere in Casa Lorzilor. Iubitorii de fasole, invinovatiti pentru incalzirea globala

Cetatenii din Marea Britanie, cei mai mari consumatori de fasole din lume, ar trebui sa consume acest aliment cu mai multa modratie, dat fiind ca metanul emanat prin flatulatie este un factor cauzator al incalzirii globale, s-a aratat ieri intr-o dezbatere in Casa Lorzilor (camera superioara din Parlamentul britanic). Ministrul adjunct al Schimbarii Climatice, baroneasa…

Citește mai departe

Verdeturile sunt o bomba vitaminizanta, cu beneficii excelente pentru sanatate si silueta. Dieta verde, o metoda eficienta de ardere a grasimilor

Leurda, stevia, spanacul, salata verde, urzicile sunt doar cateva dintre verdeturile de sezon cu beneficii extraordinare pentru sanatate, in compozitia acestora regasindu-se o multime de vitamine si minerale, printre care vitaminele A, B2, K si C, sulf, ulei eteric, saruri minerale de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, cupru si adenozina, o substanta care reduce…

Citește mai departe
Designerul Willem Heeffer observ? poten?ialul obiectelor aruncate zilnic si le confera o nou? întrebuin?are

Designerul Willem Heeffer observa potentialul obiectelor aruncate zilnic si le confera o noua intrebuintare

O lampa confectionata din cuva unei masini de spalat, un candelabru fabricat din conserve de fasole fiarta; designerul Willem Heeffer observa potentialul de design al obiectelor aruncate zilnic si isi propune sa le confere o noua intrebuintare. „Intr-o perioada in care avem de-a face cu un consum de masa si cu produse cu o durata…

Citește mai departe

Vitamina B17, fructe uscate si samburi de migdale impotriva cancerului

In volumul sau „World Without Cancer ”, autorul american Edward Griffin descrie adevarul despre o descoperire mai veche, ascunsa cu grija de marele public, si anume proprietatile curative ale vitaminei B17, numita si laetril sau amigdalina, scrie EsoReiter. Este un fapt demonstrat: aceasta substanta distruge repede celulele canceroase. Autorul ofera mai multe informatii despre vindecarea…

Citește mai departe

Soiurile traditionale ar putea disparea de pe piata, daca UE interzice vanzarea semintelor traditionale

Soiurile traditionale ar putea disparea de pe piata, daca UE interzice vanzarea semintelor traditionale. Certificarile sunt prea scumpe pentru gospodariile taranesti. Daca intentia UE de a interzice vanzarea de soiuri traditionale necertificate se va transpune in practica, Romania va fi cea mai afectata tara din Europa,pentru ca nu mai putin de patru milioane de tarani…

Citește mai departe
Ambasadorul Norvegiei: Pute?i hr?ni 80 de milioane de oameni, dar importa?i dou? treimi din alimente.

Ambasadorul Norvegiei: Puteti hrani 80 de milioane de oameni, dar importati doua treimi din alimente.

Øystein Hovdkinn, ambasadorul Nor­vegiei, considera ca Romania are un potential enorm in energie si agricultura, dar ca situatia actuala din industria alimentara este un adevarat paradox. „Puteti hrani 80 de milioane de oameni, dar im­portati doua treimi din alimente. Este cel mai mare paradox, este o nebunie“, a spus am­ba­sa­dorul in cadrul unei conferinte de…

Citește mai departe

Metode experimentale post-nucleare de cultivare a terenurilor agricole in Japonia

Agricultorii de Fukushima se intorc acasa, dupa ce terenurile din jurul centralei nucleare joponeze au fost contaminate cu material radioactiv in urma tsunami-ului din martie 2011. Agricultoarea Sudo Yoko experimenteza noi metode agricole in peisajul post-nuclear. La Fukusima peste 7000 de agricultori au fost nevoiti sa renunte temporar la agricultura dupa ce au arunca lapte…

Citește mai departe