Ce poti face cu cojile de oua. Cateva idei.

Ce poti face cu cojile de oua. Cateva idei.
Ce poti face cu cojile de oua. Cateva idei.

Oul este un aliment complet si sanatos, dar nici cojile de oua nu-s mai prejos. Cojile de oua sunt o combinatie de siliciu, calciu si alte cateva ingrediente naturale, sunt biodegradabile, sunt foarte rezistente, daca este sa ne raportam la materia din care sunt alcatuite si la grosime, sunt o sursa buna de calciu si intrumentele principale pentru o ora de joaca.

Iata ce poti face cu cojile de oua.

In primul rand aduna cojile de oua. Este foarte bine daca te vei stradui, in functie de ceea ce vei vrea sa faci cu ele, sa le spargi cu atentie, pentru a putea folosi. Apoi pune cojile de oua in apa clocotita (poti face asta cu mai multe coji de oua dintr-o data, dar pana la aceasta operatiune nu pune cojile unele in altele pentru ca se vor lipi) si fierbe-le cateva minute.

Clateste-le cu apa rece si curata pielita alba din interiorul gaoacei. Astfel pregatite cojile de oua sunt gata pentru noi utilizari.

Rasaduri in cojile de oua. Poti face aceste rasaduri fie cu scop decorativ, fie cu scop lucrativ, pentru ca poti pune rasadurile cu tot cu coaja, direct in pamant. Trebuie doar sa le strangi usor in mana pentru a se crapa. Coaja de oua este un veritabil ingrasamant natural. Trebuie sa iei in calcul ca nu toate rasadurile de legume suporta excesul de calciu si minerale care vin cojile de oua. Seamana semintele conform intructiunilor, si foloseste un pamant bun, bine maruntit, fin, si bine curatat de orice resturi vegetale.

cojile de ouaIn ceea ce priveste rasadurile decorative, acestea pot fi facute cu orice fel de seminte. Poti sa folosesti boabe de grau si fasole, sau seminte de creson, gazon ori alte plante cu frunze verzi. Alege mereu plante care germineaza repede, foloseste pamant de flori si seamana semintele, pentru rasaduri decorative cu 4-10 zile inainte de masa Sarbatorile Pascale, pentru a avea aceste rasaduri decorative.

Aseaza cojile de oua, cu plantutele verzi in cofrajele de oua, sau in suporturi pentru oua. O buna solutie sunt paharele mici, ca cele de tuica. Rasadurile decorative rezista bine 3-5 zile. Uda-le putin in fiecare zi si tine-le intr-un loc cu multa lumina pentru a fi verzi si proaspete.

Citeste si: Impodobeste casa pentru Paste

Cojile de oua pot fi un ingredient de baza pentru a face creta. Evident ai nevoie de multe coji de oua de preferat albe. Piseaza cojile de oua pana devin praf. Amesteca pulberea cu apa de la robinet, faina, si colorant alimentar (in nuanta preferata).

Adauga treptat aceste ingrediente pana se formeaza o pasta ca un aluat. Pune pasta intr-o matrita si las-o sa se usuce natural.

Cojile de oua maruntite in bucati mari te scapa de melci. Pune bucatele de coji de oua in jurul plantelor pe care le ataca mecii sau pe traseul lor si acestia vor pleca pentru ca nu pot trece de marginile ascutite ale cojilor.

Citeste si: Decoratiuni handmade pentru Paste

Ultima dintre utilizarile inedite ale cojilor de oua este tot o solutie decorativa. Gaoacea poate fi suportul unor mici lumanari. Pune fitil si ceara topita in gacoacea goala a cojilor de oua.

Poti vopsi coaja si vei avea lumanari colorate. Sunt decorative, practice si extrem de simplu de realizat. Aceste lumanari se fac in gaoacea de oua, netratata termic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *