Protest inedit la Pungesti

0
307
Protest inedit la Pungești
Protest inedit la Pungesti
Protest inedit la Pungesti

Protest cu cantec la Pungesti. In zi de sarbatoare, activisti pentru mediu din toate colturile tarii au venit in judetul Vaslui sa manifesteze, din nou, impotriva de explorarii gazelor de sist. De data asta, intr-un mod inedit. Peste 200 de persoane s-au adunat in vecinatatea santierului deschis de Chevron, au cantat, au dansat si…au mancat fasole cu carnati.

Oamenii au scandat impotriva Chevron, pentru ca, spun ei, intreaga zona va avea de sufieri din cauza fracturarii hidraulice.

„Se risca poluarea grava a panzei freatice si atunci, practic, oamenii nemaiavand sa dea apa animalelor, se risca depopularea zonei”, a explicat unul dintre protestatari.

„Toti politicienii vad ca vor sa ascunda problema gazelor de sist, nu vor sa o aduca pe agenda”, spune un altul.

„Se vorbeste foarte mult in termeni apocaliptici despre exploatarea gazelor de sist si eu cad in capcana asta, pentru ca nu stiu ce alt limbaj sa folosesc, pentra ca chiar atat de grava este situatia”, explica un alt participant la miting.

Cand s-au oprit din scandat si cantat, oamenii s-au asezat in jurul ceaunelor cu fasole si carnati sau in preajma gratarelor. S-au pregatit circa 100 de de portii de fasole cu carnati afumati „pentru toti luptatorii care au venit din tara”.

„E Ziua Muncii, stim destul de bine, 1 Mai, dar cum vedeti dvs, niciodata Chevron nu a respectat sarbatorile noastre, chiar astazi ei inca lucreaza, chiar de Ziua Muncii”, spune un alt protestatar despre sarbatoarea importata in Europa chiar de la americani.

La Pungesti au cantat artisti locali, veniti benevol pentru a-i sustine pe protestatari.

Activistii de mediu din toata tara vor fi prezenti la Pungesti pana pe 3 mai. Ei sunt supravegheati permanent de politistii si jandarmii care patruleaza prin zona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.