Raport: Pesticidele din hrana bebelusilor: morcovi, caise, patrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim

Nivelul de pesticide in legume, fructe si cereale produse la noi creste, fara a depasi, totusi, cotele maximum admise, arata un raport al Laboratorului pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide, realizat in baza unui regulament european. Cazul bebelusilor grav bolnavi din judetul Arges a ridicat, pentru putin timp, semne de intrebare asupra calitatii unor fructe consumate…

Citește mai departe

Reteta unui start-up de 100.000 de euro. O livada de 8 hectare, doua branduri de nectar si „faptul ca am crescut la sat“

Adina Popa, 26 de ani, admi­nis­trator al producatorului Sultana Eco Fruct din Calarasi, si-a propus sa vanda pana la finalul acestui an su­curi, gemuri si dul­ce­turi de 100.000 de euro, toate pro­duse din fruc­tele cres­cute in propria livada de 8 hectare. Eco Fruct Sultana, firma care ope­reaza bran­dul de produse na­turale, a incheiat anul trecut…

Citește mai departe

Vacanta de 1 mai la Rosia Montana

Alburnus Maior impreuna cu Asociatia Bucuresti anunta oferta turistica „Vizitati Rosia Montana – sesiunea 2015”, in cadrul careia iubitorii Rosiei Montane sunt invitati sa petreaca Vacanta de 1 Mai (1 – 4 mai) in localitatea din muntii Apuseni. Rosienii ii intampina pe toti cei care doresc sa petreaca patru zile de drumetii si voie buna,…

Citește mai departe
Vitamina B17, controversat? în lumea medical?

Vitamina B17, controversata in lumea medicala

Denumirea de vitamina B17 a fost atribuita de doctorul Ernst Theodor Krebs compusului conoscut sub numele laetril. Potrivit unor studii recente, vitamina B17 lupta impotriva cancerului, fiind folosita in tratamentul unor tumori ale pielii. Tratamentul, considerat neconventional, consta in injectarea unor doze de vitamina B17 timp de doua-trei saptamani. Unii specialisti contesta lipsa unor dovezi…

Citește mai departe

Samburii de caise: pot distruge cancerul, imbunatesc memoria si previn imbatranirea

Consumati frecvent, intr-o cantitate moderata si in cure de cateva zile, samburii de caisa pot face adevarate minuni asupra sanatatii tale. Asta pentru ca ei contin proteine, acizi grasi, dar si vitamine (A,C, B) si minerale, precum fierul sau magneziul. Poate nu stiai, insa samburii de caisa fac minuni asupra bolnavilor de cancer. Distrug cancerul…

Citește mai departe

Vitamina B17, fructe uscate si samburi de migdale impotriva cancerului

In volumul sau „World Without Cancer ”, autorul american Edward Griffin descrie adevarul despre o descoperire mai veche, ascunsa cu grija de marele public, si anume proprietatile curative ale vitaminei B17, numita si laetril sau amigdalina, scrie EsoReiter. Este un fapt demonstrat: aceasta substanta distruge repede celulele canceroase. Autorul ofera mai multe informatii despre vindecarea…

Citește mai departe
Goji – efecte benefice ?i contraindica?ii

Fructele goji te apara de boli. Afla cum sa le incluzi in dieta ta zilnica

Numit si fructul longevitatii, goji este recunoscut ca fiind un superaliment cu multiple beneficii pentru sanatate. Afla ce efecte bune are si cum sa-l folosesti in alimentatie. Deoarece abunda in proteine, vitamine (A, C, B1. B3, B5), minerale (fier, calciu, potasiu, magneziu, seleniu, zinc), fibre, aminoacizi, fructele goji au multe efecte benefice pentru organism: –…

Citește mai departe

Workshop International de Mediu si Agricultura

Universitatea „Ovidius” din Constanta va gazdui, in perioada 6- 7 septembrie 2012, a doua editie a Workshop-ului International „Mediu si Agricultura, in regiunile aride si semiaride” (The 2nd International Workshop on the Environment and Agriculture in Arid and Semiarid Regions). Organizatori ai manifestarii sunt Statiunea de Cercetare si Productie Pomicola Constanta, Statiunea experimentala pentru caise…

Citește mai departe
„Târgul na?ional de produse ecologice, tradi?ionale ?i naturale” se afl? la cea de-a 52-a edi?ie.

Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale

„Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale” se afla la cea de-a 52-a editie. Produsele prezentate sunt obtinute in ferme si gospodarii taranesti. E vorba de sucuri naturale sau dulceturi de sezon: de capsuni, de cirese si nuci verzi. Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti’ (ASAS) –…

Citește mai departe

Fructe de vara, pentru tratarea anumitor afectiuni

Caisele Acestea contin vitaminele A, B1, B2, C si P, sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier si cupru. Actioneaza natural impotriva cancerului datorita substantei numita amigdalina care este foarte importanta in vindecarea acestuia. Mineralele si vitaminele din caise fortifica sistemului nervos, inlatura stresul, oboseala si depresia si da vigoare trupului. Zmeura Contine calciu, potasiu, fier,…

Citește mai departe

100% pacaleala

Gemul de caise Marco are inscriptionata pe eticheta mentiunea „100% natural”, fapt care contravine Regulamentului European 1924/2006. In compozitia produsului analizat intra acid citric E330 si pectina E440, substante adaugate de producator. Eticheta produsului „Gem de caise Marco” ne arata ca producatorul s-a folosit de cateva artificii de productie pentru a face marfa sa arate…

Citește mai departe

Caise confiate cu sulfiti peste cantitatea admisa, distribuite in 30 de judete

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a retras de pe piata 2.982 de kilograme de caise uscate, in urma unei alerte transmise de Republica Ceha, potrivit careia lotul de fructe deshidratate contine un nivel de sulfiti peste limita maxima admisa de legslatia europeana. Produsele provin din Turcia si au fost distribuite in Polonia,…

Citește mai departe