Sezonul turistic 2015 se deschide la Rosia Montana cu mini-vacanta de 1 Mai

  0
  723
  RMGC a pierdut definitiv la Curtea de Apel Bacău PUZ-ul de la Roșia Montană
  Sezonul turistic 2015 se deschide la Rosia Montana cu mini-vacanta de 1 Mai
  Sezonul turistic 2015 se deschide la Rosia Montana cu mini-vacanta de 1 Mai

  Alburnus Maior impreuna cu Asociatia Bucuresti anunta oferta turistica «Vizitati Rosia Montana – sesiunea 2015», in cadrul careia iubitorii Rosiei Montane sunt invitati sa petreaca mini-vacanta de 1 Mai (1 – 4 mai) in localitatea din muntii Apuseni. Rosienii ii intampina pe toti cei care doresc sa petreaca patru zile de drumetii si voie buna, participantii fiind gazduiti la pensiuni agro-turistice deschise de localnicii care considera ca exista alternative la exploatarea cu cianuri.

  „Turistii vor avea ocazia sa viziteze subteranele galeriilor romane, vestigiile istorice, monumentele naturale si cele mai inalte varfuri ale muntilor ce inconjoara asezarea. Seara, rosienii vor povesti despre legendele locului si lupta pe care o duc de 15 ani pentru a proteja comunitatea”, mai anticipeaza organizatorii.

  Sejurul cuprinde tururi ghidate zilnice la cele mai importante si reprezentative obiective naturale si de patrimoniu: Turul Satului, Turul Istoric, Turul Bisericilor, Turul Monumentelor Naturale, Turul Panoramic. Printre atractiile vizitate se numara lucrari miniere preromane si romane unice in lume, monumentele naturale Piatra Corbului si Piatra Despicata, Sfinxul Rosiei Montane, targul traditional si bisericile monument istoric. Totodata, programul sejurului cuprinde si activitati impreuna cu localnicii: povestiri la foc si proiectii de filme cu si despre rosieni.
  Bonus dulce

  „Cine se inscrie devreme dulceata primeste!”. Cei inscrisi pana pe 1 martie primesc din partea casei un borcan de dulceata facuta in Rosia Montana. Doritorii au de ales intre macese, visine, capsune, cirese, caise, afine, mure si zmeura.
  «Vizitati Rosia Montana» este una dintre initiativele Alburnus Maior si Asociatiei Bucuresti ce isi propune sa promoveze turismul in Rosia Montana ca alternativa sustenabila pentru dezvoltarea zonei. Oferta turistica de 1 Mai cuprinde cazare si masa la localnici, tururi ghidate zilnice, activitati recreative si costa 245 de lei. Inscrierile se pot face pana pe 1 aprilie la adresa de e-mail [email protected].

  Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul www.VizitatiRosiaMontana.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.