Primaria Suceava a inceput sa monteze indicatoare rutiere cu panouri fotovoltaice la trecerile de pietoni

semafo
Primaria Suceava a inceput sa monteze indicatoare rutiere cu panouri fotovoltaice la trecerile de pietoni

Incepand de marti, 17 martie, Primaria Suceava a inceput sa monteze pe artera principala a orasului indicatoare rutiere cu panouri fotovoltaice la trecerile de pietoni.

Potrivit viceprimarului Sucevei, Lucian Harsovschi, municipalitatea are in vedere si gasirea unor solutii pentru implementarea unui sistem de tipul „lumina verde”.

Duminica, 15 martie, NewsBucovina v-a prezentat un comunicat al Asociatiei Suceava Noastra, prin care unul dintre initiatorii Asociatiei, Dan Ioan Cusnir, a semnalat pericolul la care sunt supusi sucevenii si in special elevii atunci cand se afla pe trecerile de pietoni.

Totodata, Dan Ioan Cusnir i-a propus primarului Ion Lungu un test de sinceritate, intrebandu-l daca a traversat recent o trecere de pietoni din oras si daca are curaj sa priveasca in ochi locuitorii care zi de zi se risca atunci cand traverseaza o strada.

Indicatoarele rutiere cu panouri fotovoltaice instalate la trecerile de pietoni vor spori vizibilitatea soferilor pe timp de noapte sau atunci cand este innorat, insa problema sigurantei va persista pe timp de zi, avand in vedere marcajele deja sterse.

Viceprimarul Sucevei a declarat pentru NewsBucovina ca abia dupa Sarbatorile Pascale vor fi refacute marcajele de pe strazile orasului, iar pana atunci vor fi montate indicatoarele cu panouri fotovoltaice.

De asemenea, Harsovschi a anuntat ca in baza unui studiu facut de Icertrans Bucuresti, in municipiul Suceava, se analizeaza posibilitatea unor noi strazi care sa fie cu sens unic.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente