Producatorii de alimente ecologice si traditionale sunt sustinuti, incepand de ieri, prin Oficiul National pentru Produse Traditionale si Ecologice cu filiale in Timis, Bihor, Alba, Iasi, Arges, Galati, Brasov.
alimente ecologice
Guvernul a decis infiintarea institutiei inca de la jumatatea lunii aprilie. „Avem deja un dosar in lucru pentru obtinerea protectiei indicatiei geografice pentru un produs, respectiv magiun de prune, si se pregatesc alte patru dosare”, a declarat directorul executiv al oficiului, Lucia Romanescu, citata de Mediafax. Institutia se va ocupa de promovarea si protejarea produselor traditionale si ecologice romanesti. „Sunt peste 1.800 de produse traditionale, care trebuie luate la mana si certificate si promovate, avem 3.800 de operatori in agricultura ecologica, care au nevoie de sprijin pentru a se promova, iar oficiul asta va face, ii va ajuta sa se promoveze, sa protejeze produsele la nivel national si european”, a completat Gheorghe Albu, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii.

Sursa: Gardianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here