Cum se obtin produsele traditionale

Romania avea inregistrate 3.850 de produse traditionale, la finele anului 2011

Romania avea inregistrate la nivel national un numar de 3.850 de produse alimentare in Registrul de atestare a produselor traditionale, la finele anului 2011, cu aproape 1.000 mai multe decat in 2010, ponderea cea mai mare fiind detinuta de produsele lactate, potrivit datelor centralizate de directia de specialitate din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR)….

Citește mai departe

Arta interbelica, obiecte de artizanat si alimente bio, la targurile din Bucuresti

Mesteri artizani, anticari si producatori traditionali vor expune la targurile organizate de vineri pana duminica in capitala, de Asociatia de Turism si Ecologie Carpatia. Targul Antique c`est chique, amenajat in alveola de pe Soseaua Kiseleff, sarbatoreste saptamana aceasta arta interbelica. Vizitatorii vor putea admira si cumpara fantani si statuete din bronz, mobilier de salon, portelan…

Citește mai departe

Medicamente in loc de alimente pe masa

Marile greseli de abordare a alimentului ne pot duce la o ineptie, aceea ca in loc de alimente sa avem pe masa noastra medicamente pentru a preveni boala si pentru a avea o calitate deosebita si o longevitate a vietii, sustine directorul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), Gheorghe Mencinico-p-schi, citat de Mediafax. Institutiile europene au…

Citește mai departe

Producatorii de alimente traditionale vor protectie UE

Producatorii a cinci alimente traditionale – carnatii de Plescoi, branza de burduf din zona Branului, virsliul din Hunedoara, pita de Pecica si salamul de Nadlag – vor incepe anul acesta intocmirea documentatiei pentru obtinerea protectiei europene de denumire geografica. Obtinerea protectiei de denumire geografica ofera o serie de avantaje producatorilor, printre care faptul ca doar…

Citește mai departe

Printul Charles, indragostit de produsele ecologice din Transilvania

Transilvania este o comoara din punct de vedere agricol si al producerii de alimente traditionale sanatoase, putand da un exemplu intregii lumi in acest sens, le-a spus Printul Charles al Marii Britanii locuitorilor din Saschiz, avertizand ca o asemenea zona se poate dovedi fragila si trebuie protejata. „Transilvania este o comoara agricola deoarece combina o…

Citește mai departe

Fortifierea cu vitamine

Produsele alimentare fortificate trebuie sa fie in principiu alimente traditionale, acceptate de populatie. In cazul folosirii unor alimente noi, nemaifolosite, pot apare probleme imunologice organismului uman. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda o asociere corespunzatoare a principiilor nutritive cu alimentele vectoare. Astfel, pentru fortificarea cu acid ascorbic se recomanda sucurile de fructe sterilizate, fructe congelate, sucuri…

Citește mai departe

Alimentele traditionale si ecologice, protejate printr-un oficiu national

Producatorii de alimente ecologice si traditionale sunt sustinuti, incepand de ieri, prin Oficiul National pentru Produse Traditionale si Ecologice cu filiale in Timis, Bihor, Alba, Iasi, Arges, Galati, Brasov. Guvernul a decis infiintarea institutiei inca de la jumatatea lunii aprilie. „Avem deja un dosar in lucru pentru obtinerea protectiei indicatiei geografice pentru un produs, respectiv…

Citește mai departe