Printul Charles, indragostit de produsele ecologice din Transilvania

1
379

Transilvania este o comoara din punct de vedere agricol si al producerii de alimente traditionale sanatoase, putand da un exemplu intregii lumi in acest sens, le-a spus Printul Charles al Marii Britanii locuitorilor din Saschiz, avertizand ca o asemenea zona se poate dovedi fragila si trebuie protejata.
printul charles
„Transilvania este o comoara agricola deoarece combina o fauna salbatica bogata cu alimente naturale si de calitate produse de locuitorii zonei. Cred cu tarie ca Transilvania poate da un exemplu intregii lumi cu privire la productia ecologica de alimente sanatoase”, a declarat printul Charles.
Mostenitorul Coroanei britanice a inaugurat sambata, la Saschiz, in judetul Mures, un centru de procesare a produselor ecologice, amenajat in fostul hambar al unei case.
Locuitorii din zona Tarnava Mare isi vor putea vinde aici alimentele si bauturile traditionale. „Simpla transformare a hambarului traditional al unei case va permite acum producatorilor locali sa-si vanda produsele pe scara mai larga, indeplinind, totodata, conditiile de igiena si securitate alimentara stabilite de Uniunea Europeana”, a aratat Charles. Acesta a pledat pentru dezvoltarea unor centre de procesare a alimentelor, unde taranii pot veni cu produse proprii si le pot certifica drept produse ecologice.
Printul Charles a evocat cu placere faptul ca si anul trecut a avut ocazia sa deguste la Saschiz produsele traditionale transilvanene si nu a ezitat nici de aceasta data sa incerce branza de oaie si mierea poliflora.

Sursa: Curentul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.