Antreprenoriatul reprezinta principala premisa pentru dezvoltarea mediului rural romanesc.

Antreprenoriatul reprezinta principala premisa pentru dezvoltarea mediului rural romanesc.
Antreprenoriatul reprezinta principala premisa pentru dezvoltarea mediului rural romanesc.
Antreprenoriatul reprezinta principala premisa pentru dezvoltarea mediului rural romanesc.

In cei trei ani de implementare a proiectului „rurACT- Stimularea dezvoltarii antreprenoriale in mediul rural si schimb de experienta cu intreprinzatorii austrieci”, Svasta ICG Romania, Magna Development si H3000 Development Consult Austria au instruit in domeniul antreprenoriatului peste 1100 de persoane din mediul rural din judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Giurgiu, Maramures si Suceava.

Au fost instruite persoane inactive, someri, angajati si manageri din mediul rural prin intermediul a 36 de seminarii de formare antreprenoriala, 36 workshop-uri de dezvoltare antreprenoriala, 36 conferinte de promovare a antreprenoriatului in mediul rural.
De asemenea, au fost organizate 6 vizite de studii in Austria, cu o durata de 5 zile, pe parcursul carora 120 de participanti, dintre cei care au participat fie la un seminar, fie la un workshop si au beneficiat de consultanta pentru elaborarea unui plan de afaceri, au vizitat aproximativ 15 organizatii austriece din mediul rural active in domenii non-agricole si 29 de persoane au beneficiat de un stagiu de practica in Austria, practica derulata pe parcursul a doua saptamani in cadrul unei organizatii austriece din mediul rural.

Pentru a fi aproape de potentiali intreprinzatori si in perioada post-proiect, a fost elaborat Ghidul de buna practica pentru managerii din zonele rurale, o lucrare in doua volume, tiparita in 2000 exemplare si materialele elaborate in cadrul proiectului au fost inscriptionate pe CD-uri; toate aceste materiale au fost distribuite in randul grupului tinta.
De asemenea, partenerii nationali au sprijinit beneficiarii proiectului in procesul de infiintare a asociatiei Ecoruract, o asociatie al carei scop este promovarea antreprenoriatului in mediul rural.

Toate aceste activitati menite sa stimuleze dezvoltarea antreprenoriala a persoanelor din mediul rural au fost determinate de credinta ca Avem nevoie de mai multi intreprinzatori in mediul rural romanesc si suntem bucurosi ca am contribuit la realizarea acestui deziderat.

Proiectul „rurACT – Stimularea dezvoltarii antreprenoriale in mediul rural si schimb de experienta cu intreprinzatorii austrieci” cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste in oameni!”, s-a derulat in perioada 1 iunie 2010- 31 mai 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *