Asociatia Alburnus Maior, initiatoarea campaniei “Salvati Rosia Montana”, se dezice de boicotul promovat de comunitatea “Uniti Salvam”

Asociatia Alburnus Maior, initiatoarea campaniei “Salvati Rosia Montana”, se dezice de boicotul promovat de comunitatea “Uniti Salvam”

Asociatia Alburnus Maior, initiatoarea campaniei “Salvati Rosia Montana”, se dezice de boicotul promovat de comunitatea “Uniti Salvam”

Asociatia Alburnus Maior, ONG-ul care a initiat campania “Salvati Rosia Montana”, sustine intr-un comunicat ca isi incurajeaza sustinatorii sa voteze duminica la alegerile europarlamentare. Astfel, asociatia se dezice de campania de boicotare a scrutinului promovata de comunitatea Uniti Salvam, cea care s-a aflat in centrul organizarii protestelor de duminica “Uniti Salvam Rosia Montana” din toamna anului trecut. 

“Campania Salvati Rosia Montana isi incurajeaza sustinatorii sa ia parte activ in evaluarea candidatilor inscrisi pentru alegerile europarlamentare, iar pe 25 mai sa isi exercite dreptul democratic la vot” se arata in comunicatul transmis joi de Alburnus Maior, publicat si pe pagina de Facebook a ONG-ului.

Asociatia a realizat o pagina speciala in care centralizeaza pozitiile candidatilor in privinta proiectului minier de la Rosia Montana.

“Evaluarea candidatilor este centralizata prin pagina www.europarlamentare.rosiamontana.org (lansata la inceputul lunii mai) si reprezinta un indicator de pozitionare a acestora in ceea ce priveste exploatarea la suprafata cu cianuri a zacamintelor aurifere din Romania.


“Acest instrument ofera informatii detaliate pentru contactarea candidatilor si permite urmarirea declaratiilor si actiunilor fiecarui om politic monitorizat. Aceasta pagina web, alaturi de alte analize asupra problemelor din societatea romaneasca permit conturarea unei decizii de vot asumata constient. Miile de mesaje ale sustinatorilor campaniei Salvati Rosia Montana catre candidati au avut drept rezultat introducerea cazului Rosia Montana in discursul public al prezentei campanii electorale”, scrie Asociatia.

Apelul asociatiei de participare la vot vine dupa ce comunitatea Uniti Salvam a sustinut, pe pagina sa de Facebook, boicotarea votului prin campania „greva cetateaneasca” si a anuntat proteste in strada pentru duminica 25 mai. 

Cine este Alburnus Maior

Asociatia Alburnus Maior este un ONG cu sediul in Rosia Montana, jud. Alba si “reprezinta interesele acelor locuitori din Rosia Montana si din Bucium care se opun proiectului Rosia Montana si refuza sa-si instraineze proprietatile pentru a face loc proiectului minier. Asociatia a fost infiintata la 8 septembrie 2000 si se opune proiectului minier de exploatare la suprafata propus de Rosia Montana Gold Corporation (Proiectul), din considerente sociale, de mediu, economice si de patrimoniu. Proiectul propus utilizeaza cianura si se vrea a fi cea mai mare exploatare miniera la suprafata din Europa.

Impotriva proiectului minier, Asociatia a initiat si coordoneaza Campania Salvati Rosia Montana, care in cei 12 ani de activitate a devenit cea mai mare miscare sociala si de mediu din Romania.”23 Mai 2014 - Sursa: Hotnews.roArticole recente:
Alimentatie
meteosensibilitatea1
29 octombrie 2016
Afaceri ecologice
health_odejda_bambuk03
24 octombrie 2016
EcoMagazin
natural-art-public-intallation-stones-david-allen-fb
21 octombrie 2016
Controlul poluarii
toalete-ecologice-timisoara-foto-opinia-timisoarei-270x203
20 octombrie 2016
Colectare Deseuri
Case Pasive
case-din-baloti
17 octombrie 2016
Accidente ecologice
coral-large_trans9rg-p7f8wnnss1ppckrmr5dlnah7xnb_cefm-bnf_fs
16 octombrie 2016
Combustibil alternativ
autobuz-electric-cluj-250x180
13 octombrie 2016
Accidente ecologice
space-debris
12 octombrie 2016
Biosecuritate
Mobilizare generala de Ziua Curateniei
11 octombrie 2016
Protectia Mediului
Biosecuritate
Institutul Wyss de Cercetare in-vitro
9 octombrie 2016
Accidente ecologice
3% din deseurile din oceane sunt alcatuite din pungi de plastic alimentare.
8 octombrie 2016
Afaceri ecologice
Tribul Achuar din Amazon isi cere drepturile la o viata libera.
6 octombrie 2016
Biodiversitate
panda-bear
5 octombrie 2016
Alimentatie
980x
2 octombrie 2016
Stop Abandonului
Protectia atmosferei
Harta interactiva a poluarii
1 octombrie 2016
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016