Masinile hibride, solutia „verde” de deplasare

  Ma?inile hibride, solu?ia „verde” de deplasare
  Masinile hibride, solutia „verde” de deplasare
  Masinile hibride, solutia „verde” de deplasare

  Managerii care au grija de mediul inconjurator in cadrul companiilor pe care le conduc sunt interesati de o viata cat mai „verde” si in timpul liber. Utilizarea unei masini hibrid poate fi o cale catre o astfel de viata, cu atat mai mult cu cat poate fi si mai ieftina.

  Primul hibrid din lume produs in serie, incepand din anul 1997, a fost Prius, prezent si in Romania de multi ani. Insa Toyota a inceput sa popularizeze aceasta tehnologie odata cu lansarea celor doua hibride-surori ale modelelor conventionale: Yaris si Auris. Sunt doi ani de cand Yaris Hybrid si Auris Hybrid cuceresc din ce in ce mai multi clienti in Romania.

  Desi economia nu a trecut prin cea mai buna perioada a ei, iar veniturile managerilor s-au subtiat pe alocuri, interesul pentru hibride a crescut, deoarece hibridele sunt masinile ce raspund cel mai bine criteriului „eficienta”, ce sta la baza alegerii consumatorilor. „Fie ca le privim prin prisma consumului, costurilor de proprietate sau a emisiilor, hibridele Toyota au devenit o optiune serioasa. Probabil ca se aplica aici proverbul «suntem prea saraci sa ne luam un lucru prost»”, spune Irina Izota, Senior Brand Manager Toyota Romania.

  Hibridele consuma putina benzina, polueaza mult mai putin decat modelele conventionale, iar in ceea ce priveste poluarea fonica, sunt atat de discrete si silentioase, incat nici nu li se aude motorul atunci cand se deplaseaza in modul electric.

  Hibridele s-au vandut in lume in peste 6 milioane de unitati, iar succesul lor din ultimii ani este real. In Europa, acestea devin produse de masa, multe tari stimuleaza achizitia lor. Si in Romania sunt din ce in ce mai multi clienti de hibride, iar romanii se arata foarte deschisi catre aceasta tehnologie, atat timp cat se traduce in beneficii imediate pentru ei. „Suntem inca destul de putini cei care ne gandim la planeta pe care o vom lasa copiilor nostri, dar clientii de hibride sunt si din aceasta categorie, mai ales ca alegerea lor nu presupune niciun compromis cand vine vorba de placerea condusului”, mai spune Irina Izota.

  De altfel, daca privim succesul fulminant al telefoanelor inteligente, e cert ca va sosi cat de curand si in tara noastra vremea masinilor inteligente. Oamenii adopta rapid tehnologiile care le fac viata mai usoara, iar masinile au devenit deja un membru important in vietile noastre si ale familiilor noastre.

  „Hibridele sunt indiscutabil masini «verzi», iar Toyota este, conform clasamentului Interbrand, «cel mai verde brand», nu doar auto, ci din toate industriile”, spune Irina Izota, Senior Brand Manager Toyota Romania

  Yaris Hybrid este primul autoturism cu transmisie integral hibrida din clasa si “premiantul” clasei masinilor mici, prin nivelul emisiilor de CO2 de numai 79g/km si consumul redus – de doar 3,1 l/ 100 km in ciclul urban.

  Auris Hybrid Touring Sports este cel mai nou membru al familiei Toyota Hybrid , disponibil in Romania din septembrie 2013. Are cele mai scazute emisii de CO2 din segment, de numai 92 g/km.

  Auris Hybrid se poate lauda cu cele mai scazute emisii de CO2 din segment, de numai 87 g/km. Impreuna cu Yaris Hybrid, face ca gama hibrid de la Toyota sa fie accesibila unui public tot mai larg.

  Prius, primul hibrid din lume produs in serie – lansat in 1997 – si cel mai popular model hibrid din industria auto. Prius este deja unul dintre cele mai bine vandute autoturisme la nivel mondial. Este lider in clasa la economia de combustibil.

  AVANTAJELE Sistemului Hibrid

  1. ECONOMIE DE CARBURANT

  Vehiculele hibrid sunt aproximativ de doua ori mai eficiente sub aspectul consumului decat vehiculele conventionale cu performante dinamice comparabile.

  2. NIVEL SCĂZUT AL EMISIILOR

  Vehiculele hibrid emit cu pana la 40% mai putin CO2 decat cele echipate cu motoare benzina. La deplasarea in modul integral electric, nivelul emisiilor este zero.

  3. ACCELERARE FLUIDĂ

  Sistemul HSD ofera performante dinamice proprii numai sistemelor hibride integral. HSD asigura o accelerare puternica, precum si o deplasare lina la orice viteza.

  4. NIVEL REDUS AL ZGOMOTULUI

  Silentiozitatea aproape totala in modul integral electric este o trasatura distincta pentru masinile hibride.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *