Bistrita sarbatoreste Ziua Europeana a Parcurilor

  0
  420
  Bistri?a s?rb?tore?te Ziua European? a Parcurilor
  Bistriţa sărbătoreşte Ziua Europeană a Parcurilor
  Bistrita sarbatoreste Ziua Europeana a Parcurilor
  Bistrita sarbatoreste Ziua Europeana a Parcurilor

  Primaria Bistrita se alatura oraselor care, din respect pentru spatiile verzi, marcheaza Ziua Europeana a Parcurilor si organizeaza vineri 23 mai si sambata 24 mai diferite actiuni in parcurile si locurile de joaca adoptate de scolile din oras, un centru de jocuri distractive, un atelier de pictura, un concert pop-rock in Parcul Municipal si un tur ciclist prin parcurile din Bistrita.

  ”Parcuri pentru natura. Parcuri pentru bunastare. Parcuri pentru pace” este sloganului Zilei Europene a Parcurilor 2014.

  Vineri 23 mai, orele 11.00-13.00

  ”Fii eco si contribuie la pacea si bunastarea oamenilor” – actiuni (lectii de biologie si cunoastere a mediului, ”Arborele Pacii” – un arbore cu mesaje simbolice) organizate la initiativa grupurilor ECO din scolile bistritene, in parcurile adoptate de acestea:

  – Parcul din Piata Mihai Eminescu – adoptat de Liceul Tehnologic de Servicii;

  – Parcul Casa Alba – adoptat de Scoala Gimnaziala ”Lucian Blaga”;

  – Scuar Piata Centrala – adoptat de Liceul de Arte Plastice ”Corneliu Baba”;

  – Parcul Tineretului – adoptat de Scoala Gimnaziala ”Stefan cel Mare”;

  – Parcul Eroilor – adoptat de Scoala Gimnaziala „Avram Iancu”;

  – Locul de joaca din Parcul Municipal – adoptat de Centrul Scolar de Educatie Incluziva nr. 1.

  Centru de jocuri distractive organizat in Parcul Municipal cu participarea prescolarilor de la gradinitele ”Dumbrava minunata” si ”Casuta cu povesti”

  Sambata 24 mai, orele 11.00 – 13.00

  ”Cetatea Bistritei vazuta prin ochii copiilor” – atelier de pictura organizat in Parcul Municipal de catre Fundatia ”Cercetasii bistriteni” – proiect finantat din bugetul local;

  ”Hai prin parc cu bicicleta !” – tur ciclist realizat de Consiliul Local al Tinerilor prin parcurile orasului, pe traseul: Primaria Bistrita – Parcul Eroilor – Parcul primei scoli romanesti (str. Crinilor) – Parcul Casa Alba – Parcul Tineretului – Parcul Municipal;

  ”Muzica – mesager al antiviolentei”: concert sustinut de formatiile pop-rock ale elevilor bistriteni – proiect finantat din bugetul local. Locatia: foisorul Parcului Municipal.

  Ziua Europeana a Parcurilor a fost lansata de Federatia EUROPARC cu scopul de a creste profilul ariilor protejate europene si de a genera sprijin public pentru scopurile si activitatile lor. Prima aniversare a avut loc in anul 1999 iar evenimentul a inceput sa fie celebrat anual de-a lungul intregului continent. Anul acesta se implinesc 100 de ani de la izbucnirea Primului Razboi Mondial. Prin asocierea Zilei Europene a Parcurilor cu aceasta data se evidentiaza modul in care zonele protejate contribuie la pacea si bunastarea oamenilor.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.