Legea junglei, în Delta Dun?rii: HOTEL f?r? autoriza?ie de mediu
Patru localitati din Delta Dunarii vor beneficia de infrastructura verde si servicii pentru ecoturism si pescaturism
Attila Korodi si Dacian Ciolos au discutat astazi despre Strategia privind Dezvoltarea Durabila Integrata a Deltei Dunarii
Attila Korodi si Dacian Ciolos au discutat astazi despre Strategia privind Dezvoltarea Durabila Integrata a Deltei Dunarii

Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, s-a intalnit, in aceasta dupa amiaza, la sediul MMSC, cu Dacian Ciolos, Comisar European pentru Agricultura. In cadrul intrevederii, cei doi au discutat despre Strategia privind Dezvoltarea Durabila Integrata a Deltei Dunarii 2014-2020, potrivit unui comunicat de presa recent.

„Este necesara asigurarea unor conditii reale pentru dezvoltarea economico-sociala a comunitatilor locale din spatiul Deltei Dunarii, in concordanta cu principiile de dezvoltare durabila a zonei, prin aplicarea unui management bazat pe conservarea biodiversitatii“, a subliniat Attila Korodi. Korodi a adaugat ca in regiunea Deltei Dunarii este nevoie de investitii majore, programe de construire a retelelor de utilitati publice, de valorificarea potentialului economic bazat pe valoarea adaugata a comunitatilor locale. De asemnea, a mai spus ca este necesara imbunatatirea drumurilor de acces, asigurarea accesului la serviciile medicale si educationale, precum si nevoia de conservare a biodiversitatii. Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice a adaugat ca Guvernul a ajuns la un acord privind introducerea Deltei Dunarii in schema de investitii ITI (Investit Ii Teritoriale Integrate).

Comisarul European, Dacian Ciolos, a apreciat decizia Guvernului, manifestandu-si sustinerea ca, in anii urmatori, schema ITI sa fie aplicata si pentru alte zone defavorizate din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here