gratare
Beijing: 500 de gratare, victime ale razboiului impotriva poluarii

Printre primele victime pe care Beijingul le face in razboiul declarat impotriva poluarii, se numara 500 de gratare in aer liber, distruse in cadrul unei campanii care a durat 3 luni, informeaza lemonde.fr.

Autoritatile din Beijing socotesc ca, in acest mod, contribuie la reducerea particulelor fine, PM2,5, considerate deosebit de periculoase pentru plamani.

« Douǎ organizatii pentru protectia mediului, Blacksmith Institute si Crucea Verde au publicat o listǎ cu cele mai poluate zece locuri de pe glob. Topul celor mai poluate zone din lume »

Aceasta actiune va ajuta riveranii sa respire un aer mai curat, dar una dintre principalele preocupari pentru reducerea poluarii in Beijing ramane reducerea emisiilor din trafic”, a explicat militantul ecologist Ma Jun.

Decizia a declansat critici si remarce ironice in randul locuitorii Beijingului, care considera ca autoritatile ar trebui, mai intai, sa se focalizeze pe principalele surse de poluare, si anume centralele electrice care functioneaza, in majoritate, pe carbune, industrie sau emisiile din trafic.

Beijingul a prezentat la inceputul lunii septembrie a.c. un nou plan de reducere a poluarii pentru perioada 2013-2017. Potrivit acestui plan, China va face eforturi sa-si reduca consumul de carbune sub 65%, cat si consumul energetic total, iar in caz de maxima alerta, in ceea ce priveste poluarea, va fi pus in functie un sistem de circulatie alternativa a autovehiculelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here