Beneficiile ceaiului de cimbrisor: “Antibioticul saracului” la indemana oricui!

Beneficiile ceaiului de cimbrisor: “Antibioticul saracului” la indemana oricui!

Beneficiile ceaiului de cimbrisor: “Antibioticul saracului” la indemana oricui!

Datorita largii raspandiri in flora spontana, aromatul cimbrisor poarta si numele de “antibioticul saracului” pentru efectul sau puternic in tratarea unor boli suparatoare. Planta, des intalnita pe pajisti, are o istorie lunga in medicina populara, fiind folosita in tratarea unor afectiuni pulmonare si intestinale, ale ficatului sau ale sistemului nervos. Afla ce boli trateaza miraculosul medicament daruit de natura!

Tratament pentru alcoolism

Persoanele dependente de alcool pot apela la un remediu natural eficient pentru abandonarea viciului: infuzia de cimbrisor, care poate ameliora simptomele sevrajului alcoolic.
Dintr-un litru de apa clocotita si un pumn de cimbrisor uscat se prepara o infuzie care trebuie sorbita cate putin timp de 2-3 ore in fiecare dimineata, pentru a trata alcoolismul. Ceaiul se bea neindulcit si in cantitati mici, la cate 10-15 minute.

Antibiotic extern

Infectiile si alte afectiuni ale pielii pot fi tratate cu infuzie de cimbrisor. Zonele afectate se spala cu apa fiarta in care a fost infuzata planta. Infuzia poate fi folosita si la efectuarea bailor cu cimbrisor, la o cada de apa adaugandu-se doi litri de infuzie. Se lasa un repaus de 15 minute inainte de imbaiere.

Bun pentru sistemul nervos

Cimbrisorul a fost folosit si ca tratament eficace pentru intarirea sistemului nervos si imunitar. Nevroza astenica, depresia, anemia, epilepsia si migrenele au fost tratate de-a lungul timpului cu acest ceai. Dozele nu au depasit insa limita de 3 cesti zilnice.

Ideal in tratarea astmului

“Antibioticul saracului” poate fi folosit cu succes si in tratarea unor afectiuni respiratorii. Astmul, bronsitele, gripa, raguseala si tusea convulsiva sunt bolile in care consumul de ceai de cimbrisor este recomandat. Se poate adiministra si in caz de tuberculoza. Halena si infectiile in gat se trateaza cu gargara de ceai din cimbrisor.


Stimuleaza apetitul

Ceaiul de cimbrisor consumat dimineata stimuleaza apetitul, dar este folosit si in eliminarea parazitilor intestinali, constipatia, enterocolita si in enterita. Poate fi combinat cu menta, musetel, flori de galbenele sau rozmarin. Este si un bun detoxifiant.

Foarte benefic pentru femei

In cazul durerilor menstruale sau de inflamatii ale sanilor, femeilor li se recomanda consumul de infuzie de cimbrisor. Acesta stimuleaza si secretia bilei si contractiile vezicii urinare.

Prepararea si dozarea ceaiului

Partea aeriana a plantei se culege in perioada de vara si se pune la uscat, dupa care se macina. La prepararea unei cani de ceai se folosesc una, maxim doua lingurite de planta la o cana de apa clocotita. Se lasa la infuzat pentru trei minute. Ceaiul se indulceste cu miere si se serveste inaintea meselor principale ale zilei.

Contraindicatii

Puternicul antibiotic pus la indemana oricui de catre mama natura are contraindicatii stricte in ceea ce priveste supradozarea, dar si in consumarea lui de catre persoane care sufera de anumite boli.

Consumul ceaiului de cimbrisor este interzis femeilor insarcinate, bolnavilor de ulcer, pielonefrita, hepatita, arterioscleroza coronariana si cerebrala si fibrilatie auricurala. In caz de consum exagerat, duce la hiperfunctia glandei tiroide si la instalarea depresiei.



31 Mai 2014 - Sursa: Gazeta de Botosani



Articole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016