Beneficiile nebanuite ale perelor

Beneficiile nebanuite ale perelor
Beneficiile nebanuite ale perelor
Beneficiile nebanuite ale perelor

Aromate si zemoase, perele sunt un remediu natural impotriva diverselor afectiuni. Astfel, in plin sezon este bine sa ne bucuram de beneficiile pe care ni le ofera aceste fructe, mai ales ca ele contin si foarte putine calorii

Delicioase si parfumate, perele contin cantitati importante de vitamine benefice organismului si sistemului imunitar. Pe langa apa si vitaminele A, B si C, aceste fructe mai contin saruri minerale, fosfor, calciu, potasiu, fier, elemente care le fac foarte usor de digerat chiar si pentru persoanele cu probleme de stomac.

Impotriva infectiilor

Cuprul si vitamina C au au actiune antioxidanta care protejeaza celulele de nocivitatea radicalilor liberi. Vitamina C stimuleaza celulele in lupta impotriva infectiilor, ucigand bacteriile si virusii. In cazurile de infectii sau raceli repetate este bine sa bei timp de o saptamana sau doua cate un litru de suc sau de nectar de pere. In filozofia terapiei orientale, perele actioneaza benefic asupra plamanilor care produc energia necesara pentru lupta cu agentii patogeni.

Impotriva cancerului de san

Un studiu efectuat pe un numar de femei aflate la postmenopauza arata ca riscului aparitiei cancerului mamar este foarte mult diminuat, cu pana la 35% la femeile care au consumat fructe bogate in fibre, mere, pere, prune si smochine.

Impotriva bolilor de inima si a cancerului de colon

Cu un continut bogat de fibre, perele reduc nivelul colesterolului „rau”, micsorand astfel riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Totodata, o cura cu pere elimina toxinele din colon si previne aparitia cancerului de colon. Perele sunt recomandate si celor care sufera de constipatie.

Impotriva problemelor cu ochii

Pentru sanatatea ochilor, morcovii au o importanta deosebita, dar nu uita ca si anumite fructe sunt indicate pentru a ne mentine ochii sanatosi. Un studiu oftalmologic atesta faptul ca trei portii de pere consumate pe zi reduc cu 36% riscul aparitiei degenerescentei maculare, care duce la pierderea vederii pentru persoanele in varsta. Daca trei portii de fructe ti se par cam multe, atunci poti consuma bucatele de pere cu cereale dimineata la micul dejun, in salatele cu verdeata sau in combinatie cu pestele.

Impotriva diabetului

Dintre toate fructele, perele au cel mai scazut indice glicemic, fapt pentru care sunt indicate persoanelor care sufera de diabet. Aceste fructe constituie si desertul ideal pentru persoanele supraponderale, fiind recomandate celor care doresc sa slabeasca si sunt la dieta.

Impotriva stresului

Nimic nu se compara cu gustul unei pere coapte si cu efectul de revigorare pe care il are acest fruct asupra bolnavilor de astenie. Denumite si „darul zeilor”, perele sunt ideale pentru persoanele stresate. Surmenajul psihic aparut in urma unui efort intelectual prelungit poate fi indepartat daca vei consuma una sau doua pere. Zaharul natural din aceste fructe ne aduce fericirea, fara sa dauneze asupra sanatatii. Perele au un efect sedativ si calmant asupra sistemului nervos, la fel ca un medicament de combatere a efectului stresului. Totodata, si sucul natural de pere creeaza o stare de calm si de relaxare asupra persoanelor care beau zilnic un litru din aceasta licoare.

Impotriva hipertensiunii arteriale

Prin continutul bogat de potasiu, perele ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Mai mult, fiind o sursa de pectine si bioflavonoide, perele au un puternic efect antioxidant. Cercetatorii australieni au ajuns la concluzia ca aceste fructe ne protejeaza si impotriva astmului.

Impotriva litiazei urinare

In cazurile de litiaza urinara nutritionistii recomanda sa consumi zilnic timp de doua sau trei saptamani cate un litru sau doi de suc de pere pe zi. Acest remediu poate dizolva sau marunti pietrele, favorizand eliminarea lor prin marirea diurezei. Evita insa consumul sucului prea rece, cel mai indicat fiind la temperatura camerei.

Efecte benefice asupra ovarelor

Cercetatorii au descoperit ca para contine o substanta denumita amfakt (care se regaseste mai ales in coaja de para), aceasta avand puteri miraculoase asupra organismului. Amfakt-ul actioneaza asupra proteinelor care determina eliberarea hormonilor ovarieni si astfel sunt fabricate anumite structuri in ovar care au rolul de a creste sensibilitatea neuro-psihica a sistemului nervos in zonele in care apare perceptia placerii organismului feminin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *